tiistai 22. heinäkuuta 2008

Onnin suusta

Nyt kaikki hämmästelevät, että taasko siltä tuli uusi postaus?! Ei huolta, eiköhän tämä innostus tästä laannu, kuten yleensä muillakin inspiraation kohteillani on tapana. ;)

Ajattelin vain tulla raportoimaan muistiin Onnin lausahduksia, kun ei sitä vauvakirjaa niinkään tule täytettyä. Jospa tämä blogi ajaisi saman asian.


Onni rakensi hienon asetelman kattilaan KAIKISTA löytämistään aterimista sun muista, joita aterinlaatikossa säilytetään. Ja ihan itse. Onni matki hienosti minua sanomalla: "voi jetta!". Tämän asetelman päällimmäiseksi Onni laittoi vielä kattilan kannen: "kookki pääjje".

Iltapäivällä päästiin kuin päästiinkin käymään kirjastossa kastumatta. Onnipa ei siellä kauaa viihtynyt, joten pikaisesti lukemiset laukkuun ja kotiin. Löysinpä pari hömppäkirjaa kesälukemiseksi myös kirjaston myyntikorista, à 0.50 €.

Tuttia ei ollut mukana, mutta Onneksi hoitolaukun kätköissä oli rusinoita, joilla hiljentää kirjastossa tuttia kirkuva taapero... Kotimatkalla piti auttaa kaivamalla rasian pohjalta pari viimeistä rusinaa. Onnipa kohteliaana herrasmiehen alkuna kiitti äitiään: "Kiito paajo!" Pyytämättä. :)

Kirjastoreissun jälkeen käytiin saunassa. Onni on kova poika saunomaan ja antaa äidinkin nauttia löylyistä kylpemällä ammeessaan suihkun puolella. Välissä on lasiovi, joten näemme koko ajan toisemme. Saunaan mennessä ja jutellessa Onni toistaa lähes kaiken mitä puhutaan, kuten tänään: "nonni, paata poij" ja saunasta lähtiessä: "paata pääjje".


Lisää yhdyssanoja karttuu Onnin laajaan sanavarastoon joka päivä. Tänään katsottiin blogista yhdessä kuvia. Siinä kuvassa, missä Onni on lähdössä Samin kanssa pyöräilemään, Onni tokaisi: "Isi, aatotajji".

Myös adjektiiveista alkaa tulla tuttuja. Onni osaa kertoa, jos vesi on pesulla ollessa "kuuaa" tai "kyymää", tai jos paita on "määkä". Jos joku tavara on korkealla, se on "kookee". Ja kun äiti nousee vessanpöntön päälle ylettääkseen ottamaan hyllyltä tavaroita, katselee Onni huolestuneena vieressä, kulmat kurtussa ja sanoo: "tippuu" :D

Ruokaillessa poika osaa pyytää "eepää" (leipää) ja "maetoo". Ja kun maha täynnä "puuoo" alkaa silmä painamaan, tietää Onni että silloin mennään "kukkuaa".

Ja kun ollaan Onnin kanssa kaksin isin ollessa töissä, kertoo Onni: "Isi, ikä...". Aika hellyyttävää...

Hyvää yötä!

7 kommenttia:

 1. Jätän merkkini tänne, ihana päästä lukemaan juttujasi *ikävä*

  VastaaPoista
 2. Kiva l.mak kun kävit! Tervetuloa taas. <3

  VastaaPoista
 3. Ei, innostus ei saa laantua! Uusia kuulumisia on kiva lukea :) Onnea uuteen blogiin!

  VastaaPoista
 4. Voi että, ihania juttuja Onnilla! ♥ hellyyttävää. meidän pikkasella on vielä ihan hakusessa sanat, koijja (koira) tulee ja kaija (joka tuntuu tarkottavan ihan mitä vain, eritoten hattivattia!). Anna ja äiti myös välillä jos on äärimmäinen hätä ;D ehkä tuokin vielä joku päivä jutustelee!

  VastaaPoista
 5. Moi Heini!

  Eikö olekin ihanaa kuultavaa?? :D

  Eipä tuosta Onninkaan solkotuksesta aina saa tolkkua. Päivä päivältä kuitenkin jo paremmin.

  VastaaPoista
 6. Siis aivan ihania noi Onnin juttelut!!! Mä en kestä, mikä ihana muru! Koskahan pääsis taas livenä kuuntelemaan noita juttuja ja ELla tapaamaan poikakaveria.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...