tiistai 22. heinäkuuta 2008

Sadepäivä

Tietysti juuri tänään pitää sataa. Kun minulla olisi ollut vapaapäivä Onnin kanssa. Loppuviikosta on sitten minun vuoroni tässä perheessä mennä töihin. Ottaa päähän. Ja tiedätte kyllä miksi, erityisesti jos säätiedotuksia olette seuranneet...

Sadepäivänä ei oikein edes viitsi mennä pihallekaan. Sisällä möllötellään ja koitetaan keksiä tekemistä. Tänään on jo imuroitu ja tyhjennetty/täytetty tiskikonetta. Eli "iivottiin", sanoisi Onni.

Onnin nukkuessa päikkäreitä minulla on aikaa haaveksia vanhoista mansardikattoisista puutaloista, joissa on narisevat lattiat ja lasikuisti, sekä ruutuikkunat. Pihassa olisi rehevä puutarha huvimajoineen, ruusupensaita ja omenapuita. Keittiön kaapeista löytyisi vanhoja emalisia astioita, kukkia olisi istutettu läkkipeltisiin ämpäreihin. Kahvia juotaisiin ison pöydän ääressä vanhoista ruusukupeista. Tällaisena sadepäivänä voisi kivuta aittaan lueskelemaan, kietoutuneena pirteisiin retrokuvioisiin peittoihin ja kuuntelemaan sateen ropinaa peltikattoon. Ihan kuin mummolassa pienenä! *huoh*

Nyt Onnin nukkuessa ehdin vierailla ihanissa blogeissa, joihin on osattu vangita tällaisia tunnelmia. Ehdin sisustaa mielessäni kotiamme ja tietysti syödä eilistä kakkua!

Tässäpä muutama kuvanen pitkästä aikaa meiltä. Näin sadepäivän piristykseksi.

Tällainen näkymä sateisena päivänä olohuoneen ikkunasta. Kuva otettu ikkunan läpi parvekkeelle.


Tämä maisema avautuu keittiön ikkunasta.


Meillä blogataan keittiönpöydän ääressä.Istutin kaupasta ostetun ruukkubasilikan isompaan ruukkuun keittiön ikkunalle. Se on kasvanut valtavasti ja yltynyt jopa kukkimaan. Basilika on lempiyrttini, sitä voi laittaa mielestäni ihan mihin vain! Parasta se on kuitenkin mozzarellan ja tomaattien kaverina. Kaksi pienempää kasvia ruukkuineen Ikeasta.Otos Onnin 1-vuotiskuvauksesta Foto Alexandrasta, kuvaaja Petra Roth.


Eilistä vieraille väsättyä mansikkakakkua. Välissä suklaamoussea, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja mansikoita. Päällä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja valkosuklaalla koristeltuja mansikoita. Pohjana kiireisen, työssäkäyvän (laiskan) äidin pelastus - valmispohja kaupan hyllyltä. :)

Onni taisikin herätä sopivasti... Jospa sade olisi lakannut, niin päästäisiin käymään vaikka kirjastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...