perjantai 15. elokuuta 2008

Raparperi-mansikkapiirakkaa


Päätettiin tänään ex-tempore Onnin kanssa tehdä raparperipiirakkaa. Tehtiin nimittäin keskiviikkona mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta jäi niin paljon yli, että sen alle piti saada jotain... Nopeaa ja helppoa!

Vähän skönde kuva tuli kun täällä pimeässä kuvailin, ettei tuosta nyt kunnolla ota selvää, mutta siellä kastikkeen alla se piirakka jossain on. :D Heitin sekaan muutaman mansikan. Onni ainakin tykkäsi, olisi ottanut kolmannenkin palan, jos äiti olisi antanut...

Sekä piirakan, että vaniljakastikkeen (hieman muunnellut) ohjeet Kotiruoka -kirjasta (Isotalo & Kuittinen).

Raparperi-mansikkapiirakka

pohja:

150 g rasvaa
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi ja kaaputtele piirakkavuoan pohjalle.

täyte:

2 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
1 muna
"sopivasti" raparperinpaloja
mansikoita

Sekoita täytteen ainekseet ja kaada pohjan päälle. Itse ripottelin vielä hiukkasen kanelia koko sotkun päällimmäiseksi. Paistetaan 200 asteessa noin 30-35 min.

Vaniljakastike:

1 muna
1 rkl sokeria
4 dl maitoa
2 tl perunajauhoja
1 vaniljatanko (tai 1 rkl vanilliinisokeria)

Pane muna, maito, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Jos käytät vaniljatankoa, niin pätki se paloina sekaan tässä vaiheessa ja ota pois ennen tarjoilua. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta valmiiseen kastikkeeseen. Kuumenna kastike lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Älä keitä.

Pane kattila altaaseen, jossa on kylmää vettä. Jatka sekoittamista, kunnes kastike jäähtyy.
Jos haluaa oikein juhlallisen version, voi lopuksi lisätä 0,5-1 dl vaahdotettua kermaa joukkoon.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...