torstai 7. elokuuta 2008

Torstai

Tänään oli tavallinen torstai. Oltiin Onnin kanssa kahden kotona, sillä torstait ja perjantait ovat vielä toistaiseksi Onnin vapaapäiviä hoitopaikasta. Tavalliseenkin arkipäivään mahtuu silti tähtihetkiä. Arjen helmiä.

Onni heräsi aamulla varhain ja oli oikein hempeällä tuulella. Äiti sai monta pusua ja pienet kädet kietoutuivat kaulan ympäri. Onni sanoi äidille: "kuuta"...


Välipalalla Onni luki mainoslehden tarkkaan ja keskittyneesti.


Ja mitäs mielenkiintoista sieltä löytyikään...


(Lähes) samanlainen imuri kuin Onnin oma!


Välipalan jälkeen
odoteltiin kavereita kylään. Olipas mukavaa, kun Ella, Niilo ja Jonne kävivät leikkimässä! Kuvia ei ole lapsukaisista, mutta kakusta kyllä, jonka ympärillä sekä pienet, että isommat herkkusuut viihtyivät.

Saint Brendan's-kakku

Tästä piti siis tulla ensin Baileys-kakku, mutta nuukailin Alkossa ja ostin vastaavaa edullisempaa kermalikööriä, Saint Brendan'sia. En nyt kirjoita sen kummempia ohjeita, sillä en muista enää tarkkoja aineksia. Tämä tuotos on sovellus useammasta netistä löytyvästä baileyskakusta.


Pohja:
kaurakeksejä + margariinia

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

n. 2,5 dl tomusokeria

2 dl kuohukermaa (pehmeänä vaahtona)

1 vaniljatangon siemenet
3 liivatetta

1 dl kermalikööriä


Täytteen ainekset pohjan päälle irtopohjaiseen vuokaan ja yön yli jääkaappiin hyytymään. Koristelun kakun päälle tein siivilöimällä kaakaojauhetta kakkupaperin avulla.


Täytyy vielä muuten kertoa, että minähän en ole suinkaan ainut joka meillä leipoo... Edellisestä täytekakusta jäi täytettä niin paljon yli, että Sami leipoi siitä hienon kääretortun :)

1 kommentti:

  1. Onni on oma leipova mies! Meillä minä leivon ja mies tekee ruoat, oon surkea kokki..
    Oikein mukava blogi sulla :) Aurikoisia syyspäiviä toivotellen
    Flora (vauvapalstan FloraDee)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...