tiistai 9. joulukuuta 2008

Kummipojat

Meillä on neljä kummipoikaa; Simo, Santtu, Lauri ja Gilbert.

Vanhin lähentelee jo kohta täysi-ikää,
seuraava on koulutaipaleensa alkuvaiheessa,
nuorin on juuri kasvanut vauhdikkaasta taaperosta vilkkaaksi pikkupojaksi
ja tuorein elää köyhyydessä tuhansien kilometrien päässä.

Kaikkia neljää kummipoikaamme yhdistää yksi ikävä tekijä: välimatka. Näemme kaikkia aivan liian harvoin. Yksi asuu keski-Suomessa, toinen savossa, kolmas pohjanmaalla ja neljäs Keniassa!!!

Kaikki kummilapset ovat tulleet elämääni hyvin erilaisissa vaiheissa.
Olin juuri itse päässyt ripille (eli täysi mukelo) kun sain kunnian ryhtyä vanhimmalle kummiksi. Toisen kummilapsen synnyttyä olin juuri vauhdikkaimman opiskelijaelämän imussa. Nuorimmaisen kohdalla olin tavannut Samin ja elämä oli rauhoittunut nykyiseen kotikaupunkiin. Onnikin oli jo tulossa, mutta kukaan ei vielä tiennyt.
Uusimman kummipojan "hankimme" kun perheessä oli jo oma lapsi.

Tuorein, neljäs kummipoikamme, joka suinkaan ei ole nuorin, asuu Keniassa. Emme ole koskaan tavanneet häntä. Hänen nimensä on Gilbert ja hän on 7 -vuotias.
Perheessä on kaksi poikaa ja tyttö. Gilbert pitää nukeilla leikkimisestä ja piirtämisestä. Pojan kotityörutiineihin kuuluu veden kantaminen. Paljoa muuta emme hänestä vielä tiedä, sillä kummisuhde on vasta aluillaan.

Olin jo vuosikausia miettinyt kummilapsen hankkimista kehitysmaasta. Suurin syy siihen varmaankin on opiskelemani sivuaine Kehitysmaatutkimus, joka on lisännyt tietämystä asioiden oikeasta laidasta kehitysmaissa. Tieto lisää tuskaa ja ahdistusta! Se tieto, että voi edes vähän auttaa, tuntuu todella hyvältä. Edes yhtä pientä! Kuukausittainen avustussumma on suhteessa vähäinen verrattuna siihen mitä sillä saa. Sillä pienellä taataan nuorelle Gilbertille terveydenhuolto, rokotukset ja mahdollisuus koulunkäyntiin!

Olemme Gilbertin kummeja World Vision -järjestön kautta.

Eilen posti toi iloisen yllätyksen: kortin ja piirustuksen Gilbertiltä!

Siinä on ihan selvästi ainakin auto, talo, ihmisiä ja lehmä. :)


1 kommentti:

  1. Mä kans olen miettinyt tuota asiaa. Täytyypä miehen kanssa ottaa puheeksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...