torstai 25. helmikuuta 2010

Juusto-couscoussalaattia

itse leivottua patonkia, juustoja (sinihome-, valkohome- ja Appenzellerjuustoa) ja keksejä syötiin iltapalalla parisen viikkoa sitten, kun saimme ystäviä yökylään.

Juomana vettä ja punaviiniä. 
Jälkkäriksi Irish Coffeet.



Juusto-couscoussalaatti:


1 pkt couscousia 
250 g Port Salut -juustoa 
2,5 dl vettä 
n. 200 g marinoituja latva-artisokkia (meidän kaupassa ei ollut, höh)
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja 
tummia, kivettömiä oliiveja 
50 g pinjansiemeniä 
rasia rucolanlehtiä 
silolehtipersiljaa

Kastike: 
1 sitruunan mehu
Kypsennä couscoussuurimot turvottamalla ne kuumassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo rucola, kuutioi juusto, (pilko latva-artisokka) ja puolita tomaatit. Sekoita kypsä couscous ja muut ainekset keskenään, kostuta sitruunamehulla ja viimeistele pinjansiemenillä ja silputulla persiljalla. Tarjoile salaatti leivän kera.

Irish Coffee:

2 ruokalusikallista fariinisokeria
4 cl viskiä
vahvaa kahvia
kermavaahtoa 

Mittaa fariinisokeri lasiin. Kaada päälle kuuma kahvi ja sekoita. Lisää viski. Lusikoi pinnalle kermavaahtoa. 

Patongin ohje on jo haihtunut päästä unholaan... 

3 kommenttia:

  1. Aijai, kun on herkullisen näköistä salaattia! Tahtoo kans!

    VastaaPoista
  2. Kiitos houtten. Helppotekoinen ja yksinkertainen salaatti, ja piristävää vaihtelua ainakin meille.

    VastaaPoista
  3. Kuulumisia kävin taas lukemassa ja hienoja valokuvia oli jälleen!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...