sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kemut

Kun syntymäpäivä ajoittuu arkipäivään, saa sankari kahdet juhlat: oikeana synttäripäivänä perheen kesken, sekä viikonloppuna isommalla vierasjoukolla tarjoiluineen.

Oli oikein mukava päivä. Kylässä oli sukulaisia, ystäviä ja naapureita.

Tarjolla oli tällä kertaa Pingu-täytekakkua, suklaajuustokakkua, kinkku-metvursti-voileipäkakkua, rieskarullia, lihapullasiili, Miina ja Manu -keksejä ja karkkia.

Tässä siis kakku täytettynä,
ennen koristelua.

Täytekakun tein uudessa pallovuoassa.
Pohjana 6 munan sokerikakkupohja.
Täytteenä mustikkamoussea ja valkosuklaamoussea.


Pohja:

6 munaa

2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Mustikkamousse:

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Soseuta mustikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja mustikat keskenään. Puristele liivatteista vesi ja liota n. puoleen desiin kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos muun mössön sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.

Valkosuklaamousse:

2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata (itse käytin vain yhden pandan levyn verran, n. 130 g)
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Lisää lopuksi kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatteet ohuena nauhana.

Yhdistelin netistä löytämiäni ohjeita ja vähensin liivatteen määrää. Hyvin pysyi silti kasassa pallovuoassa. Kokosin kakun siten, että vuorasin pallovuoan kelmulla ja aloin täyttää kakkua siihen: ensin kansi, perään mustikkamoussea, toinen kerros kakkupohjaa, valkosuklaamoussea, kerros kakkupohjaa, mustikkamoussea ja lopuksi kakun pohja. Täytetyn kakun laitoin yöksi jääkaappiin.

***


Ja elämäni ensimmäinen voileipäkakku.
Kinkulla ja metvurstilla.

Rieskarullat kylmäsavulohitäytteellä.

Valmis Pingu-/iglukakku.
Päällinen sokerimassaa, Pingu ja pikkutraktori
sokerimassaa ja marsipaania.

Maitosuklaa-wienernougatkakku ilman liivatetta.
Hassut reunakoristeet valkosuklaata.


Pohja:

vajaa pötkö suklaakaurakeksejä
50 g margariinia

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Murskaa keksit. Sekoita aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan. Itse laitan pohjalle leivinpaperia, helpottaa irtoamista.

Täyte:

200 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,5 dl sokeria (desikin riittää)
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl vispikermaa
1 pss Wienernougat-rouhetta

Sulata suklaa (vesihauteessa). Sekoita keskenään juusto ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset. Sekoita joukkoon sula suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää molemmat vaahdot suklaajuustomassaan, sekä lopuksi wienernougat-rouhe. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kakun voi myös pakastaa.

Kannattaa muistaa vatkata valkuaiset ja kerma kunnolla, että kakku pysyy kasassa, sillä siihen ei tule liivatetta. Ohjeen nappasin hieman modifioiden Suklaasydämen blogista.

Lihapulla-kurkku-viinirypälesiili.
Nenä kirsikkatomaatista, silmät rusinat,
"pää" puolikas hunajameloni.
Keksejä, mehua, lakuja.

Karkkitraktori.

Tarjoilupöytä

Juhlapöytä

Mieluisia lahjoja

Pingu ja traktori

Päivänsankari puhaltaa kynttilöitä.
Toistamiseen.
Kuvaajat eivät olleet tilanteen tasalla ensimmäisellä kerralla...

9 kommenttia:

  1. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta nyt ekaa kertaa jätän kommentin. Meiltäkin löytyy Onni, tosin jo 6v. Keskimmäinen lapsi on samanikäinen kuin teidän Onni :)

    Ihania ideoita tuleville synttäreille, kuten tuo karkkitraktori!! Ja aivan ihana kakku - hienoa, kun joku osaa ja viitsii tehdä tuollaisia. Itse joudun lähes aina tilaamaan, jos jotain erikoista haluan.

    -Terhi

    VastaaPoista
  2. Kiitos Terhi käynnistä ja kiva kun jätit kommentin. :)

    Mä tykkään leipomisesta. Joskus Onnia odottaessani sain kipinän siihen ja sen jälkeen olen leiponut enemmän tai vähemmän. Erityisesti kakut on kivoja tehdä!

    Sun blogia vilkaisin nopeasti, tosi kivalta näyttää. Pitääpä perehtyä ihan ajan kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Onpas teillä ollut ihanat herkut tarjolla!

    Mustikka-valkosuklaa on meillä suosikkitäyte kakkuun. Vaan en kyllä noin upeaa kakkua aikaiseksi saisi!

    Onnea sankarille

    VastaaPoista
  4. Todella ihanat ja kivat tarjottavat olet aikaansaanut:)

    Tuo siili sitä voisi itsekin
    kokeilla joskus tehdä;)

    ja synttärikakku kruunasi kaiken<3

    Jamelia

    VastaaPoista
  5. Ekaa kertaa kurkkimassa täällä. Kahlasin monta sivua kerralla, paljon mielenkiintoista luettavaa...mielenkiinnolla luin noita pikkumies juttuja (kotona reilu 2v.pojannassikka)...
    Taidan poiketa toistekin, laitan osoitteen talteen =)

    VastaaPoista
  6. Kiitos mude, leni, Jamelia ja marikan! :)

    VastaaPoista
  7. Mielettömän suloinen kakku! Ja loistava idea tuo karkkitraktori!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Salanimi! :) Karkkitraktorista en voi ottaa kunniaa itselleni, olen sellaisen jossain nähnyt aiemmin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...