sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Onnia ja epäonnia!

Tänään juhlitaan Onnia. Sen kunniaksi pyöräytettiin täytekakku Onnin kanssa yhteistuumin. Minä paistoin 

4 munan sokerikakkupohjan, 
kostutus vaniljamaidolla, 
täytteenä Mummin tekemää omenahilloa, 
vaniljarahkaa ja vispikermaa, 
sekä ripaus kanelia. 

Pursottamisessa meni jälleen kerran hermot, kun en osaa niin en osaa! Maailman ärsyttävintä. Nyt pitäis olla vieläpä ammattilaistason pursotinkin, mutta se ei suostu yhteistyöhön kanssani. Taidan jättää pursottelut ne osaaville ja pitäytyä itse muissa kuorrutteissa. Hmphf.

- en osaa tehdä kiekuroita, enkä tasaista pursotusreunaa (tässä kakussa yritin monenlaista mallia, kuten kuvasta näkyy..)
- kerma tuntuu jäävän aina vähän liian lötköksi vaikka vatkaan sen ihan jääkaappikylmänä, kuivilla vatkaimilla
- viimeistään pursotuspussissa kerma "sulaa" käsien lämmöstä (kuinka sen voi estää??)
- kermaa pursuu myös pussin yläpäästä pursottajan käsille ja joka paikkaan (%&##@!!pääkalloja!)
- tällä kertaa kerma ei edes riittänyt koko kakkuun.. *huoh*

Päivänsankari kuitenkin onnistui pelastamaan kakun taidokkaalla koristelullaan (tähtiströsseleitä, sokerihelmiä, lumihiutaleströsseleitä ja marsipaaniruusuja). Allekirjoittanut tosin joutui puuttumaan tähtiströsselien laittamiseen, kun meinasi hulahtaa koko purkillinen...

2 kommenttia:

  1. Hyvältähän tuo näyttää, kiva tuollainen persoonallinen ja rento ote niin pursotuksissa kuin koristelussakin :)

    Onninpäivänä onnea!

    VastaaPoista
  2. Onnea nimipäivän johdosta Onnille<3

    Hieno kakku tuli kuitenkin:)

    Jamssi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...