torstai 4. helmikuuta 2010

Pienestä isoksi

Kuinka paljon ihmisolento voi kehittyä ja kasvaa kolmessa vuodessa?

Tuoreiden tutkimustulostemme (Perhe et al. 2010) mukaan ainakin 14 kg ja 44,5 cm. (Tuloksia ei toistaiseksi ole analysoitu eikä näinollen todettu tilastollisesti merkitseväksi, mutta tutkimusryhmämme toteaa tuloksen henkilökohtaisesti merkitseväksi. Tutkimus suoritettiin Perhe-tutkimusryhmän toimesta yhteistyössä Neuvolan kanssa.)

Se on ihmeellistä. Kasvu ja kehitys nimittäin. En varmaan koskaan lakkaa hämmästelemästä sitä.


Vastahan tuo syntyi. Ähki lattialla kiukuissaan, kun ei onnistunut kääntymään selältä vatsalle, ja toisinpäin. Söi tuttipullosta. Hurmasi hampaattomalla hymyllään. Kuorrutti vaipan keltaisella sinapilla. Valvotti öitä. Tarttui sormeen pienen ihmisen voimalla ja sanoi "hööö" kun nauratti niin mahdottomasti.

Painoi syntyessään 4200 g ja oli 54,5 cm pitkä.


Nyt, kolme vuotta myöhemmin, se sama poika juoksee, hyppii, kiipeilee. Syö haarukalla ja lusikalla ruokansa, juo lasista maitonsa. Omaa täydellisen valkoisen maitohammasrivistön. Käyttää vaippaa vain nukkuessaan. Nukkuu yöt rauhallisesti omassa sängyssään, omassa huoneessaan. Suoltaa tekstiä autojen teknisistä ominaisuuksista kuun pysymiseen taivaalla. Ja kaikesta mahdollisesta siltä väliltä. Kyselee lakkaamatta. Halaa ja kertoo rakastavansa.

Painoi eilen 3.2.2010 neuvolassa 18,2 kg ja oli 99 cm pitkä.
Ja oli muutenkin tosi reipas. Suoritti vaivatta kaikki neuvolatädin pyytämät tehtävät viivan ja ympyrän piirtämisestä, palikoiden rakentamisesta, kuvien tunnistamisesta, korkin avaamisesta ja sulkemisesta jne.

Äiti on n i i n ylpeä.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...