keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Vaihelu virkistää

eikä aina tartte syödä lihaa. Kasvislasagnea eilen ja jämät tänään.


Ohje kuuluu näin:

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 pieni palsternakka
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio
1,5 dl vettä
mustapippuria
basilikaa ja oreganoa

Juustokastike:
50 g margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 l punaista maitoa
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta, josta osa lasagnen päälle

5 lasagnelevyä
2 pkt mozzarellaa

Kuullota pieniksi pilkotut sipulit ja juurekset öljyssä. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, liemikuutio, vesi ja mausteet. Kypsennä n. 10 minuuttia.
Sulata margariini kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja sekoittele, kunnes sakenee. Keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja lisää juustoraaste.

Lado uunivuokaan vuorotellen kasviskastiketta, juustokastiketta, viipaloitua mozzarellaa ja lasagnelevyjä siten, että päällimmäinen kerros on juustokastiketta. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 min.

Ohje modifioiden Hellapoliisilta.

Lisukesalaatissa tällä kertaa:

jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
2 rasiaa Apetit fetajuustokuutioita & paprikaa öljyineen
keltaista paprikaa
pähkinäsekoitusta

Tämä ruoka oli oikein tervetullut vaihtelu meidän ruokapöytään. Helposti muokkaamalla tuosta saa vaikka millaisia vaihtoehtoja. Pikkumies ei oikein välittänyt. Sanoi haluavansa muuttaa tästä talosta pois, kun komennettiin syömään lautanen tyhjäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...