sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Apua!

Siitä päivästä lähtien kun muutimme tähän taloon, eli kohta vuoden verran, olen haaveillut kompostorista. Siis sellaisesta kunnollisesta lämpökompostorista, joka ottaa ympärivuotisesti sisäänsä keittiön biojätteitä. En jaksa enää tyytyä haaveiluun, sillä ahdistaa heittää biojätteitä sekajätteisiin, kun kierrätykseen tottui jo kerrostalossa asuessa! Puutarhajätteitä varten meillä on (mätänevät) kehikot tuolla metsän reunassa. Mies lupasi kunnostaa ne käyttökelpoisiksi ensi kesänä. :)


Mutta millainen kompostori olisi hyvä meidän kolmen hengen taloudelle? Mitä asioita tulisi ottaa huomioon kompostoria valitessa? Nyt kokemuksia, vinkkejä ja neuvoja otetaan kiitollisina vastaan.


Olen miettinyt mm. seuraavanlaisia vaihtoehtoja:***

***
***

Juwel-lämpökompostori
joka taitaa olla markkinoiden edullisin malli. 
Kuva, tuote- ja hintatiedot ainakin osoitteessa http://www.hobbyhall.fi

4 kommenttia:

 1. Semmoinen *vinkvink* myös, että meille otettiin erillinen biojätestia, jonka jätehuolto tyhjää kahden viikon välein. Mietin myös tuota kompostoriasiaa, mutta siihen saumaan 300-400e tuntui liian isolta investoinnilta. Tuolla sai kuitenkin hyvän mielen - minäkään en olisi enää "osannut" heittää biojätteitä sekajätteeseen. :)

  VastaaPoista
 2. Mari: paljonko teillä veloitetaan tuosta biojätteen tyhjentämisestä? Voisikin ottaa selvää mitä täällä maksaa.

  Tosin, tuo Biolan on ainut joka maksaa sen nelisensataa, edullisemminkin noita onneksi saa, ja varmaan yhtä toimivia, ilman lämpömittaria. Mä haaveilen kompostorista osin sen vuoksi, että saisin siitä hyvää maanparannusainetta kasvimaalle, kukkapenkkeihin jne. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli ekaks tuo "maapallo" mut se ei toiminu talvella ollenkaan ja sit hommattiin tuo eka ja se on ollu hyvä, tosin sinne pitää viedä kamaa aika tiuhaan ku se käy niin nopsaan... sekin on jäätyny kovilla pakkasilla mut rupee taas sit toimimaaan ku pakkaset laskee! Sinne pitää laittaa tosi paljon kuiviketta et ei mee liian märäksi. Ja tulee hyvää tavaraa kasvimaalle! Nyt tuo maapallo on ns.välikompostori ja kesällä se syö rikkaruohot ym. pihanjätteet! :)

  VastaaPoista
 4. Juu, kompostori on meilläkin hankintalistalla vielä joskus. :) Kun vaan sen toimivan sitten löytäisi, joka surraisi ympäri vuoden.

  Biojätteen tyhjennys oli jonkun 3,5 euroa kerta täällä, eli ei nyt niin järkyn paljon siitä hyvästä mielestä, etteivät mene sekajätteeseen. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...