lauantai 13. maaliskuuta 2010

Hyvän mielen hankintoja

Haluan esitellä kuluneella viikolla meille päätyneet tuotteet, jotka kävimme miehen kanssa hankkimassa yhteisymmärryksessä. Kivaa kun toinen on yhtä kiinnostunut näistä asioista. On helpompaa ottaa askelia ekologisempaan ja puhtaampaan elämään, kun koko perhe on projektissa mukana.

Katsellaan mitä tuotteista jää meidän päivittäiseen elämään. Ei olla ajateltu tehdä tätä liian tiukalla pipolla. Mutta eihän sitä tiedä ellei kokeile. Ihanteellisinta olisi, että saisimme jätteen määrän, vesistön ja luonnon kuormitusta edes hieman pienemmäksi. 
Omalta osaltamme.

Ärsyttää ihmisten mustavalkoinen asenne: luuletko pystyväsi pelastamaan maapallon? En. Mutta tulee hyvä mieli kun tekee oman osuutensa. Syyllistämättä tietenkään muita. Ihmisten välinpitämättömyys on vain surullista. Minä en halua että jälkikasvumme hukkuu p*skaan tällä pallolla. 

Ei tarvitse ryhtyä ituja syöväksi hipiksi ja luopua elintasomukavuuksista. 
Nämä kun usein ovat ne mustavalkoajattelun vaihtoehdot. Onneksi nykyisin on olemassa vaihtoehtoja. Olen niin mukavuudenhaluinen, ettei minusta oikeaksi hipiksi edes varmaan olisi. Olenko sitten uushippi tai wanna be -hippi?


Koska shampoo oli loppu, eikä kotikaupungistamme löytynyt etsimäämme palashampoota, päädyimme kokeilemaan tällaista kaupan tädin suosittelemaa  Dr. Hauschkan kemikaalitonta shampoota, joka on siis puhtaista luonnontuotteista valmistettu. Tosin, kotona vasta huomasin, että shampoo on rasvoittuvalle kuontalolle. Mun päähän olis ehkä soveltunut joku kevyehkömpi tuote, mutta kokeillaan. Samassa sarjassa on tuotteet myös kuivalle ja normaalille tukalle. 


Olen ymmärtänyt, että Ruohonjuuressa voisi ainakin käydä täyttämässä pullot uudelleen ja uudellen. Mahtavaa että jokaista tyhjenevää pulloa ei tarvitse heittää roskiin! 

Tahranpoistoon hankittiin sappisaippuaa.
(kartonkipakkaus, ei muovia)

Suihkusaippuaa korvaamaan (vaikka marketin suihkusaippuaa on vielä pullossa) 
Soap Factoryn palasaippuat. (ei muovia)


Minulle suklainen Ally ja
miehelle sitruunainen Brasil
(näitä myynnissä Porvoon teetee -shopissa)


Luomua Yogi -teetä. 
Mausteista herkkua.


Tässä jo aiemmin hankkimaani luomu kookosöljyä.
Hyvää ruuanlaitossa, pari kertaa olen kokeillut myös iholle ja meikinpoistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...