tiistai 30. maaliskuuta 2010

Lievitystä

periksiantamattomaan makeantuskaan. Joskus se yllättää sellaisella voimalla, ettei auta muu kuin tarttua sähkövatkaimeen. Kauppaan ei viitsi enää lähteä, eikä kaapeissa ole mitään hyvää. 

Eilen helpotuksen herkkunälkään toi sitruunakakku.

200 g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
3 rkl sitruunamehua

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

***

En tiedä mikä meni mönkään tässä kakussa, kun se murenee. Onkohan tuo paistoaika liian pitkä? Pienensin lämpötilaa n. 150 asteeseen, kun meidän uuni muuten meinaa polttaa kaiken. Maussa ei mitään vikaa, sopii kivasti tähän pääsiäisen aikaan. :)

2 kommenttia:

  1. Uih! Ihana! :D
    Tykkää hurrjasti sitruunakakusta. Mureneminen kuuluu kyllä sen ominaisuuksiin. Jos haluat muhevuutta, kostutapa koko kakku esim tilkalla Spritea. Tulee kiva maku ja "kiinteyttä".
    Sitruunapiirasta ajattelin leipoa pääsiäiseksi. Siinä on ihana täyte ja vaniljajätskin kanssa taivaallista!
    Onnellista pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä MariaK, täytyypä kokeilla ensi kerralla tuota kostutusta.

    Mäkin törmäsin jossain lehdessä (?) houkuttelevalta vaikuttavaan sitruunapiirakkaan. Täytyy etsiä resepti ja tehdä myös pääsiäisen pyhiksi.

    Aurinkoista pääsiäistä myös sinulle! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...