perjantai 19. maaliskuuta 2010

Litkunkeittäjät

Tilasin joskus viime vuoden puolella pesupähkinöitä. Tarkoitus oli ommella niille jostain jämäkankaasta pari pientä pesupussia ja käyttää pyykinpesussa kaupan pesuaineiden sijaan. 

En vielä tänä päivänä ole saanut aikaiseksi ommeltua ensimmäistäkään pussia. Nytkin tuolla pyykkikone laulaa jonkun Arielin voimalla. Se vaan jotenkin jäi ja jäi ja jäi. Ja sitten vielä silmiin osui netistä jonkun kokemukset pähkinöiden "ruskettavasta" efektistä valkopyykkiin. Not so nice.

MUTTA.

Pähkinöiden mukana tuli käyttöohjelappunen, jossa oli ohje myös pähkinöistä keiteltävään nestemäiseen pesuaineeseen. Sitä voi käyttää sekä pyykinpesuun, että tiskikoneeseen. Halleluja, jos vielä toimiikin. Porvoon teeteeshop myy pähkinöitä tätä nykyä nimittäin irtotavarana [ei tartte tilata mistään!] paperipussissa [ei roskaa!]. Voin kyllä luvata, että jos toimii, niin jää kyllä kaupan hyllyille meidän osalta bioluvilit kumppaneineen tästedes.

Tiskiä on pesty tuolla jääkaapissa säilytettävällä litkulla [miehen keittämällä, toim.huom.] nyt kaksi kertaa. Ja puhdasta tuli! Tyytyväinen olen. Toki haluaisin kuulla muidenkin näitä kokeilleiden mielipiteitä. Mitenkähän pidemmän päälle. Pysyvätkö esimerkiksi lasit kirkkaina, vai pitäisikö käyttää jotain kirkastetta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...