torstai 1. huhtikuuta 2010

Olkkari

Eilen päätettiin, että lattian maali on riittävän kova, jotta olohuoneen voi kalustaa. Olipas mukava saada olohuone omalle paikalleen ja ruokasali siihen tarkoitettuun käyttöön. Meillä on ollut tämän projektin aikana olohuone ruokasalissa ja keittiössä pikkuruinen ruokapöytä, johon häthätää mahtui kolme henkeä ruokailemaan samanaikaisesti.

Tässä kuvia, vähän sisustusta vaatii vielä, mutta nyt en halua hätiköidä tämän asian kanssa. Aika näyttää mitä huone vaatii ja mihin kohtiin. En uskalla lähteä rei'ittämään seiniä turhaan, ennen kuin olen varma lopputuloksesta. Enkä halua täyttää huonetta turhalla tavaralla. Ei siis mitään turhaa krääsää, jo senkin takia, että huone on pieni ja ahtaus antaa tunkkaisen vaikutelman. (Enkä tykkää pölyjen pyyhkimisestä!)

Olohuone ruokasalin ovelta. Kuten näkyy, seinä ammottaa vielä tyhjyyttään. Voi miten haluaisin vaalean sohvan ja kuinka paljon paremmin se tänne sopisi! Vaan haaveilut sikseen... Tuo sohva on vasta vähän reilu pari vuotta vanha (ja melko kallis) joten saa luvan kelvata. Harmi vaan, että tuli silloin valittua noin tumma. Toisaalta, onhan meillä suvussa verhoilija... Hmmm. ;)Verhot puuttuvat vielä. Meillä oli tuossa aiemmin vain valkoinen laskosverho. Voi olla, että laskosverho siihen ikkunanpesun jälkeen tulee takaisinkin. Siihen asti, kunnes löydän vanhoja valkoisia pitsilakanoita, joista ommella pitkät ja kapeat sivuverhot. Mielestäni nuo ikkunat ovat niin kauniit, etten raaski peittää niitä kovin järeillä verhoilla.

Lattiapatterin tilalle tulee seinään kiinnitettävä malli. Helpottaa kummasti siivoamista.

[ja oho, tietokone unohtui lattialle..]

Sohvan vastakkainen seinä jätettiin hirrelle, kun on aika hyvässä kunnossa. 


Koska sohva on tumma, haluan pitää muut tekstiilit vaaleina. Tuo aiemmassa kuvassa näkyvä ruskea mattokin saa häädön tästä huoneesta heti kun tilalle löytyy raikkaampi vaihtoehto.

Onnin kanssa istutetut ohrat laitettiin tipusten kanssa ikkunalle


Ikkunalta huoneeseen päin. Vasemmalla oviaukko ruokasaliin ja ovi suoraan edessä kylppäriin, saunaan ja "pyykkitupaan". Valokatkaisimet vaihtuvat vielä joko aitoihin vanhoihin tai uusvanhoihin. Ovet maalataan kesällä.

Kakluunin lohjenneet laatat todennäköisesti vaihtuvat myös ehjiin, kunhan joskus jostain löytyy sopivat tilalle (vanhat). Muuten tuo uuni, kuten myös ruokasalin samanlainen, lämpiävät joka päivä.

Tässä vilahdus meidän tämänhetkisestä tv-tason väliaikaisratkaisusta. Tiedän jo millaisen haluan tilalle, mutta vielä hetken tämä vanha puuovi vanhojen laatikoiden päällä saa kelvata.

4 kommenttia:

 1. Kaunista on!
  Minä ihailen muiden koteja,joissa on käytetty sisustuksessa paljon koriste-esineitä ja muuta "krääsää", mutta en osaa ostaa sellaisia omaan kotiin. Inhoan ylimääräistä krääsää kotona ja varmaan juuri sen takia kun se pölyjen pyyhkiminen on ärrrsyttävää puuhaa. olkkarissa varsinkin takka pölyttää niin paljon että lipasojen ja senkkien päällisiä sais olla pyyhkimässä joka päivä.

  VastaaPoista
 2. Kuulumisia kävin lukemassa jälleen! Teillä on kaunista! Ja ihana pääsiäisnoita-Onni <3 ja naurattaa se Onnin g-alkava sana, en muista enää, naistenkuivatusaine =oD
  Ihanaa pääsiäistä koko perheelle <3

  VastaaPoista
 3. Hei,mistä ostit kaunista Duron tapettia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on muistaakseni Porvoon Pintaväristä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...