maanantai 26. huhtikuuta 2010

Sitruunarahkakakku

Päällä suklaakuorrutettuja mansikkapaloja.

Sovelsin ohjeen omasta päästä. Kutakuinkin näin:

POHJA:

vajaa paketillinen kaurakeksejä (siis sellainen yksi pötkö)
n. 50-75 g voita

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Painele irtovuoan pohjalle. Itse laitan sinne aina leivinpaperin, jotta kakku irtoaa helposti ja siististi vuoasta ilman voiteluita. Tämä ohje on melko pieneen vuokaan.

TÄYTE:

1 prk sitruunan makuista rahkaa
n. 2 dl vispi- tai kuohukermaa
4 liivatetta (näin pieneen kakkuun olisi varmaan kolmekin riittänyt)
liraus (puolisen desiä) sitruunamehua tai vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sitruunarahka. Liota liivatteita runsaassa vedessä, puristele kuiviksi ja sulata tilkkaan kiehuvaa vettä tai sitruunamehua. Nyt en enää muista, että lisäsinkö sokeria kermavaahtoon. Maistamalla saa itselleen mieluisaa. :) Maistamalla selviää myös onko maku tarpeeksi sitruunainen, ja voi tarvittaessa lisätä sitruunamehua makua antamaan. Sulatetut liivatteet sekoitetaan ohuena nauhana, samalla sekoittaen rahka-kermaseokseen ja kipataan vuokaan. Annetaan hyytyä jääkaapissa yön yli tai muutaman tunnin. 

Itse tein tätä pääsiäisen aikaan ja oli tarkoitus tehdä päälle vielä mangososeesta keltainen kerros. Ajanpuute ja laiskuus iski, joten nappasin kaupasta noita suklaakuorrutteisia mansikanpaloja. Taisivat olla Pirkan, ellen väärin muista. Kivasti sopi sitruuna, mansikka ja suklaa yhteen!

4 kommenttia:

  1. Hei, tuo on niin herkullisen näköistä, että voisitko laittaa ohjeen? Voisin vapuksi tehdä. Mistä tuollaisia suklaakuorrutteisia mansikoita saa?

    VastaaPoista
  2. Tarkkaa ohjetta ei ole, kun sovelsin omasta päästä, mutta lisään siten kun sen muistan tehneeni. Hetki vain! :)

    VastaaPoista
  3. Niin vielä, ne mansikkasuklaapallerot ostin K-kaupasta, olivat karkkipussiseinällä. Ja muistaakseen Pirkan tuote.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...