maanantai 5. huhtikuuta 2010

Suklaamoussea

ruuan päälle tänään. 




100 g suklaata
25 g voita
2 keltuaista
(2 valkuaista)
2 dl kermaa
ripaus sokeria
pari rkl konjakkia


Suklaa ja voi sulatetaan miedolla lämmöllä kattilassa. Suklaamössön sekaan vatkataan voimakkaasti keltuaiset. Vatkataan kerma ja valkuaiset erikseen koviksi vaahdoiksi ja lisätään varoen suklaamössöön. Maustaminen on makuasia. Itse laiton vähän sokeria, sillä käytin tummaa suklaata. Otin Onnin annoksen erikseen ja lisäsin loppuun lorauksen konjakkia. Hyvin tuo olisi silti pojalle maistunut, konjakilla tai ilman, meinasi syödä minunkin jälkkärini. :)


Itse en käyttänyt tällä kertaa valkuaista ollenkaan, sillä ne tuli käytettyä jo muuhun muutaman mokan kautta.. Mulla oli siis vain kaksi ylimääräistä keltuaista jotka piti johonkn käyttää. En jaksanut erotella valkuaisia, sillä olisin taas ollut tilanteessa, jossa mulla on kaksi ylimääräistä keltuaista...



3 kommenttia:

  1. aivan todella herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitti houtten! Se kyllä oli ihan hyvää, tosin ei ihan niiiiin hyvää kun olisin suklaafanina odottanut. Täytyy kehitellä reseptiä lisää. ;)

    Tai jos jollain on hyväksi todettu suklaamousseresepti, niin mielelläni otan sellaisen testaukseen!

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella herkulliselta :)Voi kun itsekkin jaksaisi kokkailla enemmän.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...