perjantai 21. toukokuuta 2010

Ensimmäinen maistuu aina parhaalta...

Nimittäin kesän ensimmäinen raparperipiirakka murotaikinapohjalla ja kermaviilitäytteellä. Nam! Päällä vaniljakastiketta.

POHJA:
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:

raparperipaloja (laitoin myös muutaman pakastemansikan)
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
(kanelia maun mukaan)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina haarukkavatkaimella nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja levitä piirakan/raparperipalojen päälle. Ripottelin myös raparperipalojen päälle lisäksi sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Kermaviilitäytteen takia ei välttämättä vaadi tuota vaniljakastiketta, mutta minusta se vaan on niin hyvääää.....

Ohje kirjasta: Kotiruoka (Kaija Isotalo & Raija Kuittinen).

3 kommenttia:

  1. Hei,

    TAidankin tehdä tällä ohjeella tänään piirakkaa.
    Ihania kesäpäiviä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä niin ihanan kesäistä ja herkullista.
    Aurinkoista lauantaita sinne :)
    -Marie

    VastaaPoista
  3. Jenni & Marie: Kiitokset! Nyt ne aurinkoiset kesäpäivät vaihtuivat jo tosin sateeseen, ainakin hetkeksi, mutta eiköhän ne sieltä vielä palaa.

    Piirakkaa suosittelen, on niin helppo ja nopea! Jos vielä helpommalla haluaa päästä, niin korvaa tuon muropohjan kaupan pakastealtaasta saatavaan valmiiseen. Nopea vierasvara! ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...