maanantai 31. toukokuuta 2010

Hyvä tappileipä, huono kakku

En suosittele korvaamaan, kahdestakin syystä, sokeria leivonnassa makeutusjauheella. Ensinnäkin, se on keinotekoinen lisäaine ja toisekseen se ei toimi. Päädyin kokeilemaan sitä sokerikakkupohjan leivonnassa siitä pakottavasta syystä, että sokeri oli loppu eikä auto ollut kotona. Tein kaiken kuten normaalistikin, mutta kuivia aineita lisätessäni munasokerivaahtoon, taikina kummallisesti "lässähti" ja kovettui. Ajattelin silti kokeilla paistamista, mutta huonolla menestyksellä. Kolmen munan taikina ei kohonnut, vaan jäi tuollaiseksi lätyksi. Onni kyllä hihkui innoissaan, että siitä tuli hieno tappileipä. Niille, jotka eivät tiedä, tiedoksi että tappileipä on Teletappien leipää.

5 kommenttia:

 1. Ihana, lapset näkevät jokaisen tilanteen niin ihastuttavasti :)
  Kurja juttu ettei makeutusaine toiminut :( Vastaavassa tilanteessa olisin varmaan kokeillut samalla tavalla. Parempia kakkuhetkiä seuraavalla kerralla :)

  VastaaPoista
 2. Marie, aina ei voi onnistua :D Täytynee korjata asia piakkoin. Leivontahammasta kolottaa ja kaapissakin on nyt taas sokeria.

  VastaaPoista
 3. Ei toimi makeutusaine normaalissa kakkupohjassa, jonka tekee korkeaan vuokaan. Huomasin itse tämän viime kesänä, kun raskausdiabeteksen aikoihin leivoin kakkupohjia. Työkaverini, jonka mies on diabeetikko, osasi sitten kertoa, että makeutusaineilla voi tehdä voin uunipellillä kakkupohjia; ne onnistuu.

  Meillä oli yksi täytekakku viime kesänä tehtykin sitten 18 munasta. Leivoin yhden 6 munan kakkupohjan -> tuli lätty. Tein toisen -> tuli lätty. Leivoin vielä kolmannen -> tuli tosi lätty. Laitoin ne sitten kolmeen kerrokseen kakuksi ja hyvä tuli. Vähän ehkä kakun rakenne oli raskaan puoleinen, mutta maku oli hyvä ;)

  VastaaPoista
 4. Ihan tappileivän näköistä! Voihan nenä! Ehkä alitajuisesti teit semmoisen..?

  VastaaPoista
 5. Piritta, niin ehkäpä ei olis pitänyt luovuttaa vaan tehdä lisää lättyjä ja koota ne kakuksi. Tämä versio nimittäin lensi suoraan roskiin. :P

  Kärty, :D Hienoa, että joku muukin näkee siinä tappileivän :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...