maanantai 24. toukokuuta 2010

Kirpeää ja makeaa

Raparperi-mansikkakiisseli ja vaniljakiisseli

n. 2 dl kuorittuja raparperinpaloja
mansikoita
0,5 l vettä
0,5 dl sokeria

Suurus:
0,5dl vettä
2-3 rkl perunajauhoja

Kuori ja leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Keitä ne pehmeiksi osassa ohjeen vesimäärästä. Sokerin voit lisätä jo keittämisen alussa. (Lisäsin myösmuutaman pakastemansikan joukkoon). Lisää loppu vesi ennen suurustusta, jotta keitos jäähtyy hieman. Sekoita suurus ja suurusta.

Vaniljakiisseli

1 muna
7 dl maitoa
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munan rakenne rikki kattilassa. Lisää muut aineet vatkaten. Kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli saostuu ja kiehahtaa. Älä keitä.

Näillä ohjeilla kerroskiisseliä tehdessä aion ensi kerralla tehdä tuon raparperikiisselin kaksinkertaisena, tuolla ohjeella sitä tulee nimittäin tosi vähän suhteessa vaniljakiisseliin.

Ohjeet jälleen kirjasta Kotiruoka (Isotalo K & Kuittinen R).

Ja raparperipiirakkaa jälleen samalla ohjeella kuin viimeksi. Edellinen kun syötiin alle vuorokaudessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...