keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Meteli, touhu ja elämä

eli tuttavallisemmin ONNI, on palannut kotiin. Ja hyvä niin, olikin jo kova ikävä. Puolin ja toisin!

Onnin kotiinpaluun kunniaksi pyöräytin Banoffee-tortun. Lisäksi herkuteltiin Onnin Mamman kanssa leipomilla korvapuusteilla.

Banoffee-torttuun on varmaan yhtä monta versiota kuin on tekijöitäkin. Minä tein tällä kertaa kutakuinkin näin:
POHJA:

n. 200 g kaurakeksejä
n. 70 rasvaa

Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita. Painele pohja vuoan pohjalle ja vähän reunoille. Vuorasin vuoan leivinpaperilla. Sitten jääkaappiin.

TÄYTE:

1 tlk kondensoitua maitoa
2,5 dl vispikermaa
ripaus sokeria
1,5 banaania
kaakaojauhetta koristeeksi

Kondensoitua maitoa neuvotaan keittämään purkkeineen kattilassa kolme tuntia. Minä kokeilin tällä kertaa sekä aikaa, että energiaa säästävää vaihtoehtoa ja valmistin toffeen mikrossa. 

Kaadoin tölkistä kondensoidun maidon suureen mikronkestävään taikinakulhoon ja lämmitin maitoa puolella teholla n. 20 sekuntia kerrallaan. Tätä "lämmitä mikrossa - sekoita välillä" -touhua jatkoin n. 15 minuutin ajan, kunnes maito alkoi paksuuntumaan. Tämän kanssa kannattaa olla tosi varovainen, kiehahtaa helposti yli ja helposti toffeesta saa liian jäykkää. Kannattaa jättää mieluummin aavistuksen liian löysäksi, sillä se jähmettyy jäähtyessään. 

Kun toffee oli sellaista sopivan notkeaa, kippasin sen vuokaan pohjan päälle. Sitten perään banskuviipaleita, vatkattu vispikerma ja pinnalle vielä kerros banaaniviipaleita. Tortun voi koristella mieleisellään tavalla, minä laitoin perinteisesti kaakaojauhetta. Hyvää, helppoa ja tosi äklöä! :D

Kesällä tätä pitää tehdä ehdottomasti vadelmista!

7 kommenttia:

  1. Banoffee on ehdottomasti parasta vadelmilla!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen oloinen piirakka. En ole koskaan maistanut banoffee-torttua.
    Joten kiinnostuin ja ajon viikonloppuna kokeilla. Kiitos vinkistä sinulle!

    VastaaPoista
  3. houtten, oletko käyttänyt vadoffeessa pakastevadelmia? Pitääkö ne jotenkin kuumentaa ennen käyttöä niiden pöpöjen tappamiseksi?

    Marie, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! On hyvää, mutta tooooodella makeaa. :)

    VastaaPoista
  4. uskaltaisimpa minäkin kokeilla joskus (kävin muuten juuri varastamassa raparperipiirakan ohjeen täältä =P )

    VastaaPoista
  5. Leni, senkun teet vaan. Banoffee on tosi helppo, :)
    Ja tuo raparperipiirakka samoin, maailman helpoin, nopein ja hyvää. Siitä on helppo tehdä muitakin variaatioita, esim. omppupiirakan teen usein ihan samalla ohjeella, lisään vaan vähn enemmän kanelia.

    VastaaPoista
  6. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

    VastaaPoista
  7. Tagskie, thanks for visiting! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...