torstai 10. kesäkuuta 2010

Ei mitään Mövenpickiä.

Kokeilin tehdä itse viime viikonloppuna jätskiä. Näin:

3 keltuaista
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
pari riviä valkoista suklaata

Keltuaiset ja sokerit vatkataan vaahdoksi. Kerma vatkataan vaahdoksi. Vaahdot sekoitetaan keskenään. Lisäsin jäätelömössöön siis pieneksi rouhittua valkosuklaata, mutta tähänhän voi laittaa IHAN mitä vain. Itse jäin kaipaamaan pähkinöitä/pähkinärouhetta. Tuolla fariinisokerilla saa huippumakean kinuskisen jäden.

Niin ja koko mössö kaadetaan vuokaan ja pakastimeen n. neljäksi tunniksi jähmettymään. Nams!

Ohjetta muuntelemalla voi loihtia vaikka millaisia herkkujäätelöitä, eikun kokeilemaan!

8 kommenttia:

  1. Vesi herahti kielelleni. Keskustelin yhtenä päivänä ystävieni kanssa kotitekoisesta jäätelöstä, mutta en jaksanut lähteä hakemaan ohjetta. Nyt sellaisen löysin - kiitos!

    VastaaPoista
  2. Namskis ja onko ihan totta ettei tarvitse käännellä ja väännellä ? ;)Pakkas vaiheessa siis ?
    Tätä kokeilen kyllä. Kiitos Sinulle!

    VastaaPoista
  3. lumiomena ja Marie: tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilen jätskiä tehdä. Mulla oli kai jotain ennakkoluuloja asian suhteen, sillä yllätyin helppoudesta ja siitä kuinka hyvää siitä tulee! Ja tosiaan, helppo varioida omien mieltymysten mukaan. :)

    Niin ja Marie, itse asiassa sitä olisi kai kuulunut sekoitella pari kertaa pakastamisen aikana, mutta multa se jäi tekemättä... Eikä mielestäni vaikuttanut lopputulokseen. :)

    VastaaPoista
  4. Tästä löytyikin kiva elämänmakuinen blogi! Täytynee tulla jatkossakin tänne kurkkimaan! Itsetehty jätski on ihana, meillä ei vaan enää näillä perinteisilläresepteillä voi jätskiä tehdä - muna ja maito nykyään pannassa :(

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa herkulta! Pitää testata :)

    Mä oon muutamia kertoja tehnyt itse jäätelöä kondensoidusta maidosta ja kermavaahdosta + sekaan jotain makua mitä haluaa. Tuota piti kans käännellä pakkasessa mutta enpä paljoa eroa huomannut kääntelikö vai ei..

    VastaaPoista
  6. Tervetuloa eve uudestaankin! Ah, munaton ja maidoton varmaankin asettavat omat haasteensa jäden tekoon. Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

    Katariina, kondensoitua maitoa voiskin kokeilla joskus. Kiitos vinkistä ja mukavaa viikonlopn jatkoa sinnekin! :)

    VastaaPoista
  7. Kuulostaapa hyvältä!Täytyy kokeilla joskus kans!:)

    VastaaPoista
  8. maija maitoparta, kiitos käynnistä ja kommentistasi! Suosittelen kokeilemaan. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...