lauantai 12. kesäkuuta 2010

Marenkia

Jätskin teosta jäi 3 valkuaista tähteeksi, joten tehtiin marenkeja. Nämäkin olivat ensimmäiset marenkini ikinä, mutta ihan hyviä niistä tuli. Värin tosin olisin toivonut olevan vaaleampi. Ensi kerralla taidan pitää uunissa pienempää lämpötilaa, näitä paistoin n. 100 asteessa (enkä enää edes muista kuinka kauan...)

3 valkuaista
7 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Munat ja sokeri vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi ja pursotetaan pellille sopiviksi nokareiksi. Tosiaan, ensi kerralla taidan kokeilla vaikka 75 astetta ja pitempää paistoaikaa.

4 kommenttia:

 1. Ihania ja värikin ihastuttava ! Olin tänään stokkalla ruokakaupassa ja pyörittelin kauniin ruskeita marenkeja kädessäni ja pohdin että mitenkä noin kaunis väri saadaan? Kiitos sinun nyt tiedän joskus näyttää vastaukset tulevat nopeasti kysymyksiin :)

  VastaaPoista
 2. Heissan.
  Joo tosiaan kannattaa tiputtaa uunin lämpötilaa. Ja herkkua tulee, kun jokaiseen marenkiin laittaa ennen paistoa yhden ranskanpastillin, nam!

  VastaaPoista
 3. Marie, ai onko ruskeitakin marenkeja olemassa..? :D Mulle on jotenkin iskostunut päähän että marenkien pitää olla joko puhtaanvalkoisia tai vaaleanpunaisia.

  Anonyymi, kiitos ranskanpastillivinkistä. Vaikuttaa jännältä! :P

  Muuten, tuohon väriin saattoi vaikuttaa vaniljasokerikin, joka oli siis sitä aitoa, joka on väriltään osittain ruskeaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...