sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Nokkosia pihalla, nokkosia lautasella

Meidän pihassa kasvaa paikoin aika paljonkin nokkosia. Muistan jo viime kesänä tänne muuttaessamme tuskailleeni niiden kanssa. Ärsyttäviä polttavia pirulaisia! Mitä niille tehdään, miten niistä päästään? Koitetaan repiä juurineen aina kun uusia ilmestyy? Myrkytetään? Ei.

Luettuani sieltä sun täältä nokkosten terveysvaikutuksista, sekä mm. hivenaine- ja vitamiinipitoisuuksista, ja törmättyäni kiintoisiin resepteihin... Päätin: mehän syödään ne! :D


Uuden Mustan reseptillä tein pitsan kaveriksi nokkospestoa.  Hyvää oli!






Itse pitsaa en tehnyt Uuden Mustan reseptillä, vaan ihan omasta päästä. Pohja tuttu:

1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl leivinjauhetta
3 dl vettä
vehnäjauhoja (laitoin ihan näppituntumalla, mittaamatta noin puolet täysjyvävehnäjauhoja ja noin puolet tavallisia)

Pitsan päälle tomaattimurskaa ja oreganoa. Täytteenä tomaattia, sipulia, paprikaa ja mozzarellaa.





Kuivatin nokkosta myös jemmaan. Ehkäpä tässä jonain päivänä maistellaan nokkoslettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...