perjantai 20. elokuuta 2010

The Grilli

Asuessamme kerrostalossa Helsingissä, grillasimme vastoin sääntöjä parvekkeellamme pienellä sähkögrillillä. No joo, puolustukseksi kerrottakoon, että asuimme ylimmässä kerroksessa, joten tietääksemme emme kovin paljoa naapureitamme grillauksella kiusanneet... Kai..? 

Viime kesänä tänne muuttaessamme tyydyimme samaan sähkögrilliin. Tänäkin kesänä edelleen tuo pikkugrilli on kiitollisesti valmistanut meille vartaita, pihvejä ja kasviksia. Kuitenkin mielessä on koko ajan ollut, että millaisen isomman grillin hankkisimme. 

Ensin puhuttiin isokokoisesta kaasugrillistä, jossa valmistuisi ruoka isommallekin poppoolle kerralla. Mutta njääh. Ei sellainen sovi tänne meidän miljööseen. Liian moderni! Sitten naapuri muurasi tiilistä itselleen puugrillin ja ajateltiin, että samanlainen tulee meillekin! 

Lopuksi päädyimme kuitenkin miehen isältä lainattuun ideaan: luonnonkivistä rakennettuun notskipaikkaan. Sopii tänne hyvin, vaikka ei ihan täytä kaikkia kriteerejäni mm. grillauksen ergonomisuudesta. Mutta hyvin toimii, testattu on. 

Silti, haaveilen vielä tuonne pihan perälle joskus rakennettavasta kesäkeittiöstä suurempine grilleineen, keittolevyineen ja katoksineen. Ehkä sitten ensi kesänä... ;)

Tässä siis meidän tämänhetkinen grillimme ja kuinka se valmistui:


Itse asiassa tuo kolmas kivikerros otettiinkin pois, jotta grillin saa tarpeeksi kuumaksi. Hyvin toimii, viime viikonloppuna siinä grillautui sutjakkaasti kana-kasvisvartaat ja maissit viidelletoista hengelle.

Lisäksi sinne paistaa ihanasti ilta-aurinko. 
Uskon, että tämän grillin ympärillä tullaan varmasti viettämään aikaa kaikkina neljänä vuodenaikana, ei vain kesäisin.

2 kommenttia:

 1. Aivan mahtava grilli teillä!

  Esittelin heti miehellekin ja "koulu"-kuume taitaa taas nousta molemmissa ;)
  Viikon päästä mennään sitä katsomaan, katsotaan mikä fiilis tulee.

  Niin.. ja upeat juhlat teillä olleet myös ja nami mitä herkkuja <3

  Katariina

  VastaaPoista
 2. Ihana grilli! tuossa mieluusti kaikkina vuodenaikoina seisoisin :)
  Myöhäisen syksyn näen silmieni edessä, miten ihana sen ääressä onkaan lämmitellä.

  Raikasta viikonloppua sinulle Katri <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...