torstai 9. syyskuuta 2010

Lihaton borssi

Saatiin pussillinen punajuuria, niistä saa kyllä tosi ihania ruokia! Uunijuuresten sekaan lohkoin jo punajuuria ja oli oikein makoisaa. Lindströminpihvit ja punajuuri-aurajuustovuokakin tuli testattua ja herkkua olivat!


Muutama päivä takaperin tein Borssi-/Borschkeittoa ja nälkäisenä keitto hupeni sekä lautasilta, että kattiloista niin vauhdilla, että kuva valitettavasti unohtui ottaa...


Lihaton Borssikeitto


4 punajuurta (ei säilyke)
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 300 g kaalia
4 laakerinlehteä
öljyä
1 l vettä
mustapippuria
suolaa
yrttimausteita
kasvisliemijauhetta
smetanaa

Leikkaa tai raasta kasvikset mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Itse silppusin punajuuret sauvasekoittimen silppuriosalla, porkkanat raastoin ja sipulin, kaalin ja palsternakan suikaloin veitsellä ohuiksi. Kuullota punajuuriraastetta kattilassa öljyssä noin 10 minuuttia. Kuullota sipuli ja kaali erikseen toisessa astiassa. Yhdistä kaikki kasvikset, lisää kiehuva vesi ja mausta. Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä ja keitto kypsää. Nauti keiton päällä nokare smetanaa ja tarjoa tuoreen leivän ja voin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kasvisborssi on taivaallista ja paljon smetanaa :)

    VastaaPoista
  2. Kesäkukka, olet oikeassa! Harmittavan harvoin tuota tulee vain tehtyä. Kiitos käynnistä sinulle. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...