torstai 21. lokakuuta 2010

Omenapullaa

Omppua siellä, omppua täällä.
Omppua pullan päällä.
Puolen litran peruspullataikina kohoamaan.
Leivotaan pulliksi ja kohotetaan pullat.
Painellaan kohonneisiin pulliin (saa käyttää voimaa)
syvennykset jauhotetulla juomalasin pohjalla.
Voidellaan pullat munalla.
Täytetään syvennykset itse tehdyllä omppusoseella,
sekä mössöllä jossa on 
kananmunaa, sokeria, kanelia,
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja rahkaa.
Paistetaan uunissa.

Otetaan pullat uunista jäähtymään.
Huudetaan pojat sisälle syömään.
Tarjoillaan kylmän maidon kanssa
ja
viedään naapureillekin maistiaiset.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä!

    Mäkin tein pullia toissapäivänä, ja laitoin yhteen settiin täytteeksi mustikkaa. Happamia tuli hitto soikoon. Noita omppupullia pitää ehdottomasti testata!

    VastaaPoista
  2. Ja olivatkin hyviä. Tosin tuosta täytteen kohdalta pullan pohja tahtoo mennä vähän mössöksi, kun täyte kosteuttaa sen... Mustikkapullat on herkkua! Minkä verran laitoit sokeria, jos happamia olivat?

    VastaaPoista
  3. Hei! Löysin blogiisi Ruusutapetilla -blogin kautta. Blogisi vaikuttaa tosi kivalta, jään lukijaksi :) Kun asustellaan näköjään samalla suunnallakin.

    Mukavaa viikonloppua!

    Niin ja ihana postaus, PITÄISI leipoa lasten kanssa ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Nina! Ja kiva kun löysit. Samalla suunnalla ollaan, hmm? Mukavaa viikonloppua myöskin! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...