keskiviikko 29. syyskuuta 2010

P A L J O N   O N N E A   P A P P A !

 Papan synttäripäivää juhlittiin etänä herkuttelemalla...


 Kermaista pekoni-sienipastaa 
(itse kerätyistä tateista ja suppilovahveroista)

sekä suklaamuffinsseja

***

Kermainen pekoni-sienipasta

pastaa
2-3 pientä sipulia
1 pkt pekonia
sieniä (meillä muutama tatti ja suppilovahveroita)
kermaa
pippuria

parmesania
(persiljaa)

Keitä pasta. Pilko pannulle kuutioitu pekoni ja sipulit. Lisää hetken päästä pilkotut sienet. Lopuksi lorauttele sopivaksi katsomasi määrä kermaa perään ja mausta pippurilla. Suolaa ei mielestäni tarvita, sillä pekoni on tarpeeksi suolaista. Tarjoile keitetyn pastan ja raikkaan salaatin kanssa.

***

Suklaamuffinssit

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaota
1/4 tl suolaa
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl öljyä
1 dl maitoa

suklaata 10 palaa (ja pari ylimääräistä leipojan suuhun)
paperisia muffinssivuokia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin lusikoilla nostellen. Upota jokaiseen vuokaan yksi pala suklaata. Paista muffinssit 175 º uunissa n. 13-15 minuuttia kunnes ne näyttävät kypsiltä.

Tämä ohje oli toimiva, vaikken vatkannut munia ja sokeria erikseen, kuten yleensä, vaan kaikki ainekset sekoitetaan kuten ohjeessa mainitaan. Myös öljy sopii sulatetun rasvan sijasta vallan hyvin! 

2 kommenttia:

  1. Oi näyttää hyvältä omakeräämät sienet
    ja ruoka niistä:)

    Jamssi

    VastaaPoista
  2. Jamssi, ja hyvää olikin! Mä tykkään tosi paljon sienistä, ihanaa että niitä saa ilmaiseksi metsästä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...