sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Lukeminen kannattaa aina.

Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi kirjapostaus. Meillä luetaan enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Onni lienee perheemme säännöllisin kirjaharrastaja, vähintään kaksi kertaa päivässä luetaan satuja: päikkäreille ja iltaunille mennessä. Onnille onkin kerääntynyt jo mukava määrä kirjoja, joista vain osa löytyy oman huoneen hyllystä. Osa on nimittäin edelleen muuton jäljiltä pahvilaatikossa ja varastossa, enkä ole etsinnöistäni huolimatta onnistunut niitä löytämään. 

Onnin kirjat on tulleet meille lähinnä kirppareilta ja lahjapaketeista. Vauva-aikana Onnille tuli säännöllisesti kirjoja Vau-kirjakerhosta, josta sittemmin erottiin. Nykyisin satukirjoja haetaan myös kirjastosta. Onni on ollut pienestä asti keskittynyt kuuntelija. Jaksaa pitkiäkin satuja, välillä kysellen, välillä kommentoiden. Kirjoihin Onni tutustui pienempänä kirjaimellisesti kaikilla aisteilla, tästä muistona pureskellut kulmat lähes kaikissa kuvakirjoissa... Nykyisin on ollut ilahduttavaa huomata, että poika lukee kirjoja ääneen itse! Mielikuvitus on mahtava, kiitos kirjojen. Toivonkin, että kirjat jaksaisivat kiinnostaa meidän pientä lukutoukkaa mahdollisimman paljon aina, tietokoneen tai pelikonsolien sijaan.
Muut kirjamme ovat myöskin tällä hetkellä pahvilaatikoissa, valitettavasti. Ihan siitä syystä, että niille ei ole toistaiseksi paikkaa. Tämän vuoksi myös kirjojen omaksi hankkiminen on hyvin vähäistä, suorastaan olematonta. Mutta itseni tuntien, kirjamäärä tulee lisääntymään heti kun se on mahdollista... Olen ollut aikaisemmin parin kirjakerhon jäsenenä ja tätä kautta suurin osa kirjoistakin on meille päätynyt. Nykyisin luettavat haetaan kirjastosta.
 
Tällä hetkellä omalta yöpöydältä löytyy englanniksi jännitystä Mary Higgins Clarkilta. Isäntä puolestaan sai päätökseen viimeksi lukemani ja suosittelemani Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimon. 

*** 

Kiitokset muuten postauskysymykseeni vastanneille!
Vieläkin saa ehdotella. :)

3 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan paljon kirjoja! Meidän esikoinen on myös kirja-fani, aloitti harrastusken jo alle vuoden ikäisenä pakottaen äitiä ja isiä lukemaan koko ajan :D

  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 2. En enää (mukamas) ehdi lukemaan aikuisten kirjoja, mutta aina (lähes aina)on senverran aikaa, että sadun ehtii lapsille lukemaan.

  Meillä on melkein kaikki lapset olleet kirja- ja tarinafaneja. !0-vuotias kuuntelee vieläkin mielellään kun luen ääneen.

  Tokaluokkalainen on nyt innostunut äänikirjoista, ihan kiva vaihtoehto sekin.

  VastaaPoista
 3. Oi Marjuli - KIITOS :)

  Kikka, itse olen päättänyt, että lukemiselle on löydyttävä aikaa. Vaikka sitten vain sen pari sivua ennen nukkumaanmenoa, rentouttaa mukavasti ja saa ajatukset pois muista askarruttavista asioista. :) Äänikirjoihin en ole itse edes vielä tutustunut, varmaan ihan yhtä hyvä tapa "lukemiseen" kuin se perinteinenkin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...