tiistai 7. joulukuuta 2010

Viiden tähden tuliaiset

Mies lähti työmatkalle Portugaliin. Kysyi lähtiessään tuliaistoiveita. Huokaisin, että ei oikeastaan sen kummempia toiveita, kunhan ei ainakaan mitään tuoksuja lentokentän kemppareista. Tai muutakaan kosmetiikkaa. Paitsi, jos löytyy ekotuotteita, heh. Eikä karkkia. Yksi pullo hyvää paikallista portviiniä olisi kiva saada. 

Ja mieluummin ei tuliaisia ollenkaan, ellei löydy jotain superkivaa. En pety, vaikka tuliaisia ei olisi ollenkaan. Paitsi pojalle tietty. En tykkää pakkotuliaisista. Siis siitä, että ostetaan kaupasta "kunhan_vain_jotain" (lue: tarpeetonta) sen vuoksi, että niin on tapana tehdä. ;)

Sitten mieleeni avautui kuva vanhan, portugalilaisen kaupungin loputtomista kirpputoreista ja vanhan tavaran kaupoista täynnä vanhoja, paikallisia, elämää nähneitä romuja... Siis aarteita. Joo, jotain sellaista haluaisin tuliaisiksi! Mies hymähti ja ajattelin mielessäni, että jos en tuota saa vapaaehtoisesti Suomessakaan kirppareita koluamaan, niin tuskinpa tuo niihin päätyy ulkomaillakaan. Ilman minua.

Vaan reissaajapa onnistui yllättämään erittäin positiivisesti. Miehen mukana kotiin päätyi upea, vanha kynttilänjalka. Ja hei, mistäpä muualtakaan kuin paikalliselta kirpputorilta kaiken muun romun (jota oli kuulema paljon! oivoi!) keskeltä. Kauppaa oli käyty tinkien iäkkään, englantia taitamattoman mummon kanssa. Olen vastaavanlaista kynttilänjalkaa hakenut jo pitkään, tuloksetta. En halunnut uutta. Aina niistä on puuttunut "se jokin". Tässä on sitä jotain. Ja paljon. Tällä täytyy olla joku kiehtova tarina. Mistä tämä on, kenen tämä on ollut? Ajatella, jos tämän entinen omistaja tietäisi kynttilänjalkansa matkanneen tänne kylmään pohjolaan. Paras tuliainen ikinä. Kiitos. :)
Kanssamatkaajat olivat hieman pyöritelleet silmiään mieheni laukatessa kirppareita ja kantavan tämän "romun" sieltä minulle tuliaisiksi. Toisten tuliaispusseista löytyi niitä tuoksuja. :D
Vaan ei ollut pojankaan tuliaiset huonoja. ItsImagical bioexplorer merkkiset otsalamppu ja periskooppi. :)


13 kommenttia:

 1. Kaunis tuliainen - ihana löytö!
  Hienon tuliaisen sai myös poika :)

  Mukavaa talviviikkoa teille!

  VastaaPoista
 2. Mahtava tuominen tykkään:)

  Jamelia

  VastaaPoista
 3. Ihana! Hyvän tuliaisen oli miehesi löytänyt! Todella kaunis.

  VastaaPoista
 4. Marielisa, nyt oli todellakin osuvat ja mieleiset tuliaiset. Ja kiitos samoin, ihanaa talvista viikon jatkoa!

  Jamelia :)

  Lotta, kyllä nyt oli ajatuksella hankitut tuomiset meille molemmille. :)

  VastaaPoista
 5. No vau, kelpais mullekin tuollanen tuliainen! Sain nimittäin keväällä just juu tuoksua tuliaisiks, eikä mitä tahansa vaan oikein piraatti/feikki/mikälie! (Ja mitään en ollut toivonut) Kanssamatkustajat olivat varoittaneet niitä tiettyjä markkinoita, että sieltä saattaa saada ihan mitä vaan! Mutta tämäpä mies päätti testata ja sai sitten just sitä! Aivan kammottava "tuoksu", laukaisi lähes astmakohtauksen vaikka mulla ei edes ole astmaa ;)

  Kirsikka

  VastaaPoista
 6. Sulla on selkeesti mies, joka on hyvin rakastunut puolisoonsa :) ja lapseensa :)
  Ja hei, mahtava kuva toi uus plokin pääkuva vai-mikä-se-nyt-on...

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno kynttelikkö! Miehelläsi on selkeästi silmää kauneudelle :)
  Vanhat esineet tosiaan herättävät monia kysymyksiä ja utelijaisuutta menneeseen. Uskon että aikaisemmat omistajat olisivat iloisia tietäessään että kynttelikkö on päätynyt lämpimään kotiin, jossa esinettä arvostetaan :)

  VastaaPoista
 8. voi kaunis tuliainen <3 ja noilla vanhoilla tavaroilla olisi kyllä niin mielenkiintoinen historia, kun ne pystyisivätkin siitä kertomaan.

  VastaaPoista
 9. Kirsikka, voi mitä epäonnea tuliaisen suhteen! :D Ehkäpä tuosta oppineena saat vastedes jotain muuta kuin astmatuoksua.. :P

  Tommi, kiitokset! Ja niinh, tunne on molemminpuolinen :) Jotenkin, vaikka lahja/tuliainen tms. olisi kuinka halpa rahalla mitattuna, sen arvo kasvaa kun tietää että sen antaja on todella ajatellut saajaa sitä hankkiessaan.

  Marie, kiitos! ;) Mä leikittelen ajatuksella tuon kynttelikön alkuperästä. Hauskaa!

  Leni, ihan totta. Onneksi on hyvä mielikuvitus. :P

  VastaaPoista
 10. Upea! Sopii teille äärettömän hyvin!
  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 11. Kiitos houtten! :)
  Ja samoin teille, tunnelmallista joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
 12. ompas upea tuliainen! Ajatukseltaan, vaivaltaan ja ulkonäöltään.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...