sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Harmaat ja terävät

On tullut tässä vanhan tavaran huumassa haalittua vanhoja aterimia perinteisten, kaupasta ostettujen (tylsien!) Hackmannien (Savoniat & Festivalit) seuraksi. Aterinlaatikossa näyttää kyllä hieman ahtaalta nyt, joten jotain täytyy keksiä: lisää säilytystilaa tai osa pois käytöstä sivummalle. Mun lempparit on perinteiset ja simppelit Sorsakosken aterimet, jotka olen ostanut huutiksesta ja kirppareilta.
Yllä Sorsakosken haarukat, veitset ja soppalusikat
 
Yllä vasemmalla on Sorsakosken aterinparin kaverina söötti, pieni samaa sarjaa oleva leikkelehaarukka, jonka sain ystävälliseltä huutismyyjältä kaupanpäällisiksi. Oikealla on kirpparilta ostetut pikkuhaarukat (jälkiruokahaarukat??), jotka muistuttavat erehdyttävästi Sorsakoskia, mutta ovat ilmeisesti ruotsalaisia.
Yläkuvassa taas "merkittömiä" pikkuhaarukoita. 
Ovat alpakkaa ja tummentuneita, tartteis kiillottaa.
Alemmassa kuvassa söpöjä pikkuruisia veitsiä. Muotokieleltään muistuttavat taas hyvin paljon erästä Sorsakosken sarjaa, mutta eivät ole sitä, vaan Solingen -merkkisiä.
 
Tässä jälleen sekalainen seurakunta hyvin paljon Sorsakoskia muistuttavia nimettömiä syömisvälineitä. Ans kattoo mitä näillä tekee, kiertoon tai johonkin.. 
Tässä yläkuvassa kaksi keittolusikkaa. Toinen on Sorsakosken ja toinen ei. Aika lailla samanlaisia ovat, hyvin pieniä eroja. Arvatkaa kumpi on kumpi? 
No, ylempi on aito ja alempi joku nimetön.
 
Tällainenkin romukasa tuolta kaappien kätköistä löytyy, kirppariostoja. Kokeilin kerran pikaisesti kiillottaa näitä sillä perinteisellä kiehuva vesi-suola -systeemillä ja se toimii! Pitäiskin ottaa nää käsittelyyn ja katsoa, saako näistä vielä käyttöön kelpuutettavia.

9 kommenttia:

 1. Hei, noita sorsakoskia oli meillä aina kouluruokailussa! Voi mikä ihana nostalgian tuulahdus! :)
  Sinulla on hieno kokoelma noita muitakin vanhoja.

  VastaaPoista
 2. Hamsterille kerääntyy.. ;) Noi sorsakosket on olleet jossain vaiheessa tosi yleisiä ja varmaan monelle tuttuja. Mun lapsuudessa nillä syötiin mummolassa. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvät aterimet lisää kyllä ruuan nautintoa jotenkin. Jos aterimet on kömpelöt, niin miten se ruokakaan ei maistu sitten niin hyvältä...? Tai no, jos käskettäisiin syömään kaviaaria hiekkalapiolla, niin kyllähän siinä tunnelma vähän kärsisi... :)

  VastaaPoista
 4. Jos haluat, että tuon seitsemännen kuvan keskimmäinen lusikka päätyy arvostavaan paikkaan, niin mie voisin lunastaa sen. Kuuluu mulla kategoriaan lapsuusmuistot. Meillä on maalla noita ja sieltä tuskin tulen saamaan edes niitä aterimia...

  VastaaPoista
 5. Susanna, asian ytimessä olet! :)

  Satu, itse asiassa tuo lusikka on tullut kuvaan jotenkin (puoli)vahingossa. Se nimittäin on ihan aktiivisessa käytössä, toisin kun saman kuvan muut lusikat ja haarukat.. Onni tais viimeksi tänään vedellä sillä muroja. :) Mut laitan mieleen, jos jossain tulee vastaan näitä!

  VastaaPoista
 6. Meillä on nuo samat sorsakosket :D En tiennytkään niiden nimiä :)

  VastaaPoista
 7. Terve! Mistä noita alimmassa kuvassa olevia veitsiä voisi saada? On ollut jo kauan mielessä että pitäisi saada tuollainen Sorsakosken veitsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, valitettavasti en osaa sanoa. Kirppareilla noita näkyy välillä pyörivän, joten ei muuta kuin kierrokselle ja onnea matkaan! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...