lauantai 5. helmikuuta 2011

Jannen päivänä

Kuinkahan monessa blogissa näkyy tänään Runebergin torttu? Täytyy tehdä illalla blogikierros ja selvittää asia. Täältä meiltä löytyy ainakin, se on selvä. Vaikka dieetti-/treeni-/elämäntapaprojekti jatkuu sinnikkäästi, täytyy välillä poiketa kaidalta polulta. Tosin eilenkin vedin navan täyteen nepalilaisessa ravintolassa...

Piti muuten ihan kysyä jälleen kaikkitietävältä Googlelta, että mitäs varten se torttu sitten syödään Runebergin (syntymä)päivänä. No perimätiedon mukaan rouva Fredrika Runeberg on reseptin kehitellyt ja miehensä Johan Ludvig, kutsumanimeltään Janne, tykkäsi niillä herkutella.

Täällä Porvoossa tuohon Runebergiin tuntuu törmäävän vähän joka paikassa. Herra on nimittäin täällä asunut. Kaupungista löytyykin mm. Runebergin puisto ja patsas, sekä pariskunnan kodista tehty museo. Enkä ole käynyt, hävettää. Täytyy korjata asia! Niin ja Helsingistä löytyy myös Runebergin katu Töölöstä ja patsas Espalta. Herra kuoli 1877, sata vuotta ennen kuin allekirjoittanut syntyi.

Tänään taas tulee lunta taivaan täydeltä. Eilen oli hieno, aurinkoinen sää. Sitä tilaisin lisää, kiitos! 


Ja kiitti hei Bloggeri taas, kun teet sata metriä pitkiä välejä 
tonne ihan itekseen etkä anna korjata. 
Murruurr.

3 kommenttia:

 1. Mä leivoin tänään Runebergejä itse ja niistä tuli tosi tosi hyviä! Kuvasin ne, mutten laittanutkaan blogiin. Ehkä sitten ensi vuonna reseptin kera :)

  Mä tilaisin sellaisen keväisen aurinkoisen suojasään! Esim. vaikka huomiseksi ja koko ensi viikoksi, heh

  VastaaPoista
 2. Täällä on ollut tänään pilvinen sää eilen satoi vettä ja räntää vuoroin.
  Me otimme torttuihin varaslähdön ja olemme syöneet esikoisen syntymäpäiväkakkua. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Nanna, siis nam! Voin kuvitella, että itsetehdyt tortut voittaa ostetut sata-nolla. Vaikka yritinkin kaupassa valikoida pienen lähileipomon tuotokset, mutta ei ne nyt NIIIIN hyviä olleet. Meilläkin mies ekaks ehdotti, että jos tekisin itse. Samaan syssyyn kyllä muisti, että ainiin, sit niitä tulee kymmeniä.. :D

  Marie, kaipa se on vaan hyväksyttävä että vielä on talvi. Ei kai kevään voi vielä olettaakaan alkavan helmikuun alussa... Ja kiitos samoin, mä tykkäsin sun Helsinki-kuvista ja postauksesta! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...