torstai 10. helmikuuta 2011

Ruokis - eestä ja takaa

Innostuttiin eilen Onnin kanssa vaihtamaan järjestystä ruokasalissa. Ruokapöytä siirrettiin ikkunan eteen, oli aikaisemmin toisella seinällä, peilin alla. Huonekalujen siirtelyn johdosta lamppu sun muut on väärissä kohtaa, ja myös tauluja on isketty niihin nauloihin, joissa niitä sattui olemaan... 

Tämä huone odottaa remonttivuoroaan. Tarkoituksena on kunnostaa vanhat ikkunat, repiä pinkopahvi katosta ja maalata sen alla oleva paneelikatto valkoiseksi, kuten olohuoneessa tehtiin, sekä maalata lattia. Tuon vanhan paperitapetin haluaisin säästää, vaikka se onkin osittain repeillyt ja likainen. Se on aikanaan tilattu Ruotsista tässä asuvan varakkaan pariskunnan toimesta ja ollut siihen aikaan kallis. Pinkopahvi pitää vain oikaista tapetin alta. Mies myös suunnitteli hirren esiin ottamista tuosta peiliseinältä. Itse vielä vähän kiikun kaakun sen asian kanssa. Ehkä sen voisi maalata valkoiseksi? Kuvittelisin, että huoneesta tulee aika paljon pimeämpi, jos iso seinä on tummalla hirrellä. Kakluuni on alkuperäinen ja toimintakunnossa. Näin talviaikaan se lämpenee päivittäin. 

Tässä nyt kunnon kuvapläjäys, kun niitä on pyydetty.

17 kommenttia:

 1. EIKÄ!!! Mä haluun sinne!!! Niin ihanan näköistä, kakluuni on ihan paras!
  Kiva jos tapetin saa säästettyä, ihanaa, kun vanha talo on selvästi päässyt oikeiden ihmisten käsiin!

  Hirsiseinä voi toki kyllä olla aika pimeä ja tumma, mutta toisaalta onhan siinä viehätyksensäkin. Mä ehkä jättäisin tapetit kaikille seinille, mutta eihän toi mun koti olekaan. (Vaikka, usko pois, haluisin kyllä! :D)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos ihana Emilia! Ja tervetuloa vaan tänne toteamaan kaikki ne kamaluudet, joita en viitsi kuvata.. Mut tää onkin ehkä mun lempparihuone meidän kodissa. Ja kyllä mä enemmän kallistun kans siihen, että kaikki seinät ois tapetilla, pitää vaan mies saada uskomaan asia myös.. Meillä on hirsiseiniä esillä kuitenkin muissa huoneissa.

  VastaaPoista
 3. Oi toi kakluuni on ihana<3

  Ja niin viihtyisää teillä
  ja kivaa jos jää sitä tapettia
  ei kaiken tarvi aina olla
  uutta
  saa olla elämisen jälkeä;)

  Jamssi

  VastaaPoista
 4. UPEAN näköistä!!! Mä sitten rrrakastan noita ikkunoita. =O* Voi kun pääsisi teille kaffille. Hih. ;)

  Ihanaa päivää murunen!

  Ps. Miten olisi kansalaatti. ;D

  VastaaPoista
 5. Ei vitsi... Katri, vaihdetaanko koteja? Teillä on näemmä siistimpääkin! ;) Noniin, nyt taas rupesin haaveilemaan siitä "projekti" kodista, vaikka tiedän sellaisessa kasvaneena, mitä se oikeasti on... Mutta sitä vanhan talon luonnetta kun ei uusiin oikein saa :)

  VastaaPoista
 6. Aivan kuin suoraan unelmistani! Ihana koti teillä. Oon kade ;)

  VastaaPoista
 7. Niin, ja tuo vihreä sohva on kyllä kiva. Hyvä ettet ehtinyt heiluttaa maalisutia :)

  VastaaPoista
 8. Jamssi, kiitti! Samaa mieltä, sehän tässä vanhassa talossa asuessa onkin tavallaan niin ihanaa, vaalia perinteitä ja varjella ennen muinoin tehtyjä ratkaisuja. Tää olis ihan eri talo, jos kaiken vanhan repisi auki ja laittaisi uutta. Se olisi suorastaan raiskaus. ;)

  naana, tervetuloa milloin vaan kansalaatille! ;) Mutta jos tulet viikonloppuna, niin saadaan molemmat herkutella muutakin! :D

  Susanna, ihana! Kiitos! Mä kans luulen tietäväni, että tämä koti on ikuisuusprojekti. Voi olla, että joskus kyllästyttää, mutta ei ainakaan vielä, onneksi. :) Ja siistimpää..? Kuules, mä roudasin kaikki rojut piiloon ruokiksesta eteisen ja olkkarin puolelle ennen kuvien ottamista!! :D

  Voi Heidi, kiitos kovasti, mutta minä kyllä olisin vaikka heti valmis vaihtamaan kotia sun kanssa! Sä voisitkin joskus tulla vähän sisustelemaan tänne.. ;)

  VastaaPoista
 9. ihanan näköistä, tuo astiakaapin sisältö houkuttaa tutkimaan ihanuuksia!

  VastaaPoista
 10. Kiitti Leni! Astiakaapin sisällöstä tulossa jossain vaiheessa oma postauksensa.. ;)

  VastaaPoista
 11. Voi että teillä on kaunista. Siis kertakaikkiaan. Mä haluan nuo maalatut lattiat kanssa...

  Tuohon hirsiseinäasiaan ajattelen samoin kuin sinä, että varmasti on pimeä jos on iso tumma seinä. Valkoiseksi maalattuna varmasti kivempi.

  Noista katonrajoista tulee joku lapsuusmuisto mieleeni.. en vain saa kiinni että mikä. Mutta eikös tuo ole vähän tuolleen kurtullaan tuolta ylhäältä? Se on jotenkin aika symppiksen näköistä. (tai sit mä näen väärin..)

  VastaaPoista
 12. Ihanaa :)
  Meidän naapurissa on yksi seinä hirrellä ja ovat maalanneet sen valkoiseksi. Voin sanoa että kaunis on :)

  VastaaPoista
 13. Ihana tila. Kauniisti olette säilyttäneet vanhan talon hengen!
  Liian usein näkee liian roisia remontteja vanhoissa taloissa.
  Tapetti on viehättävä ja tuo tilaan kivan tunnelman <3 Huoneesta löytyisi monta kehumisen kohdetta, tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
 14. Ok, sopii! :D Just kuule herkuttelin kansalaatilla. ;)

  VastaaPoista
 15. Oi, kun teillä on kaunista! Ihana uuni, upeat huonekalut ja söpö mies pallon kanssa tasapainoilemassa.

  VastaaPoista
 16. Voi ihanuus! Kaunista on, niinku aina! Minäkin ehkä säästäisin nuo tapetit.. ja tuo kakluuni, voi mieletön!! IIIHANA! Vielä mä toteutan oman haaveeni ja ostan edes pienen vanha tuvan kesämökiksi, sellaisen mikä on aivan alkuperäisessä kunnossa. Harmittaa, kun meillä kaikki seinät on vedetty kyprokilla. Nyyh. Pinkopahvi ja vanhat tapetit olis ollu niin paljon kivemmat.
  Mutta niiiin kaunista teillä on, nuo ikkunatkin vaihtaisin koska vaan meidän akkunoihin!

  VastaaPoista
 17. Heli, kiitti. Ja kyllä on kurtullaan katto. Siinä on nimittäin pinkopahvi myöskin, kuten ennen on ollut tapana laittaa. Olohuoneen pinkopahvi oli jopa revennyt talon eläessä. Se on kuitenkin jotenkin likaisen oloinen ja nuhruinen, niin kivempi on ottaa sieltä alta ne paneelit esiin. Sit saa kunnon kattolistatkin laittaa, tuo pinkopahvi kun on vain pingotettu, eikä siellä ole listoja ollenkaan.

  Jenni, meidänkin naapurissa on hirttä maalattu valkoiseksi. On kyllä kaunis ja valoisa, mutta toisaalta mietityttää maalaaminen, kun se on sitten ihan peruuttamatonta...

  Kiitos Marie! Paljon on tuossa huoneessa myös sellaista josta en tykkää. Erityisesti itse sisustus on ihan kesken... Pläh. Huone itsessään on kyllä kaunis ja tykkään kovasti. Toisaalta välillä ihan pelottaa, että miten sitä osaa tehdä remontin vanhaa kunnioittaen, ettei vaan menisi tekemään mitään peruuttamatonta ja tuhoamaan kaunista vanhaa.. Mut olen huomannut, et tekemällä oppii. Ja toisten remontteja seuraamalla, kyselemällä, surffaamalla, lukemalla...

  naana, NAM! ;D

  Kultsi, kiitokset vain! Joo, tuo pikkuinen on tarkoituksella aseteltu noihin kuviin, että sopii sisustukseen.. ;D

  Ihana, hassu Lotta! :D Toivon kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että unelmasi toteutuu vielä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...