lauantai 26. maaliskuuta 2011

Moules Marinères Thai & Earth Hour

Eli Thai-simpukoita meillä tänään kokkailtiin ja maisteltiin. Hyvää oli! Ja jopa mies, joka ei ollut eläessään simpukoita maistanut, piti tästä ruuasta. Mielestäni parempaa, kuin perinteiset sinisimpukat valkoviinissä, maukkaampaa. Pienempi mies ei simpukoita lautasellaan hyväksynyt, kalapuikot kylläkin. :)
Ruuan kanssa maisteltiin ranskalaista Greener Planetin valkoviiniä, jota suosittelen lämpimästi! Greener Planetin viineistä lisää tietoa täältä. Lafkan MUOVIPULLOJEN kierrättämisen sanotaan kuluttavan 15 kertaa vähemmän energiaa, kuin vastaavan lasipullon. Kuiva marsanne chardonnay on ainakin omaan suuhuni miellyttävän makuinen, kuivien viinien ystävänä noin muutoinkin. Punkku on vielä testaamatta. Pullon kyljessä sanotaan mm. näin: "Made and bottled with a respect for nature, to taste good at a fair price - and leave the smallest possible carbon footprint."

Loistava valinta muutenkin tälle illalle tuo viini. Muistattehan sammuttaa valot tänään klo: 20.30 - 21.30 maailmanlaajuisen ilmastotempauksen puolesta! Earth Hourista lisää täällä.
Reseptin simpukoihin sain vanhalta koulukaveriltani facebookin kautta (alkuperäinen ohje kuulema Ruotsin kokkimaajoukkueen käsialaa) ja se kuuluu näin:


Thai-simpukat (neljälle-kuudelle), me tehtiin tällä kertaa puolikas kahdelle hengelle


2 pussillista (2kiloa) tuoreita sinisimpukoita
oliiviöljyä
5 shalottisipulia/yksi iso keltasipuli
2 sitruunaruohoa
1 pala inkivääriä
1 tl vihreää currytahnaa (ei pakollinen)
1 iso purkki (n.400g) kookosmaitoa
4 dl vettä (tai kuivaa valkoviiniä)
4 kuivattua limen lehteä (esim. Santa Marian kaffir lime leaves)
3 tl limen mehua
suolaa
1 punainen chilipaprika
tuoretta korianteria

Valmistus:
Harjaa simpukat hyvin ja poista niistä parrat. Heitä pois simpukat, jotka ovat rikki tai eivät sulkeudu. Freesaa sipulit öljyssä. Lisää joukkoon sitruunaruoho ja inkivääri (+currytahna). Kuumenna hetki. Lisää joukkoon kookosmaito ja viini/vesi+ripaus
suolaa ja limen lehdet. Kiehauta kevyesti. Lisää simpukat ja anna kiehua kannen alla noin 5 min. kunnes simpukat aukeavat. (Ravista kattilaa kevyesti n.puolessa välissä kypsennystä.) Mausta liemi keittämisen jälkeen limen mehulla. Hienonna chili ja korianteri. Asettele simpukat liemineen lautasille ja viimeistele
annokset hienonnetulla korianterilla ja chilillä.

Lisänä tarjottiin uunituoretta ciabattaa.


7 kommenttia:

  1. Sä olet kans semmonen viininystävä niinkuin minäkin. ;) Tuota pitää ehdottomasti kokeilla!!

    Simpukoita en ole koskaan syönnyt, miltä ne oikein maistuu?

    Mukavaa iltaa sinne teille. <3

    VastaaPoista
  2. Se punkkukin on ihan hyvää (valkoviiniä kohtaahan mulla on antigravitaatiokenttä, terkkuja Salelle). Alkossa luki uv:n aikaan vaan, että on erikoiserä eikä ois valikoimissa. Ei vaan kannata vetää ilmoja sitten pois muovipullosta sellaisella vempeleellä. Käy vähän sottaisesti. (Ai oisko sen voinut muka arvata?!)

    VastaaPoista
  3. Eipäs ku olikin eri punkku, näytti eka vaan pullo samalta. :/

    VastaaPoista
  4. Ok, itse oon kuullut kyllä, että punkkukin on hyvää. Jäin vaan viimeksikin Alkon hyllylle, kun oli kalaruokaa... :)

    VastaaPoista
  5. Ja naana, suosittelen maistamaan! Sekä viiniä, että simpukoita. :) Simpukat on vähän sellaisia, öö, en mä osaa muotoilla sanoiksi niiden makua, suolainen? Kalalle ne ei ainakaan mielestäni maistu. Hauskaa iltaa!

    VastaaPoista
  6. Haa, tämä vanha (kiitti vaan!) ;) koulukaveri on iloinen, että resepti saa myös uudempia simpukkafaneja aikaiseksi. :)

    Noita kuivattuja kaffirlimen lehtiä tuntuu olevan aika vaikeaa saada, mutta pääkaupungissa asuville suosittelen visiittiä Hämeentien etnisiin kauppoihin. Olisikohan ollut ensimmäinen vai toinen Hakaniemestä päin katsottuna oikealla, josta sai limen lehtiä tosi edullisesti. Muistaakseni 1,5€/100g. Olen testannut niitä myös teen joukossa ym. :) Mukavaa lauantai-iltaa sinne!

    Ja niin, ihana blogi sulla!!!

    VastaaPoista
  7. Minttu, :D "vanha", pitkään tuntemani, mutta niin nuorekas koulukaverini. Kiitos vielä reseptistä, sitä tulee kyllä ehdottomasti käytettyä jatkossakin.

    Ja tosiaan, meidän kaupasta ei limen lehtiä löydy. Raiskasin reseptiä sen verran, että laitoin pari kiekkaa Santa Marian Lime Pepper-mausteseosta, mikä oli ihan ok. Ja kiitti tosta kauppavinkistä kans, täytyy piipahtaa joku kerta kun siellä päin tulee liikuttua.

    Hauskaa iltaa! ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...