keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

RavintolapäiväInnostuin kovasti, kun luin tapahtumasta nimeltä Ravintolapäivä, joka järjestetään lauantaina 21.5. Loistava idea, kerrassaan! Tässä suora lainaus idean Facebook-sivuilta: 

"Ravintolapäivä on yhden päivän karnevaali ravintola- ja ruokakultturin puolesta. Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestetään lauantaina 21.5.

Ravintolapäivänä perustamme ravintoloita, kahviloita ja baareja ilman lupia - rakkaudesta ruokakulttuurin. Yksi niistä voi olla sinun.

Näin perustat ravintolan:

Valitse paikka. Ravintola voi sijaita missä tahansa - kotona, työhuoneella, puistossa, porttikongissa, rannalla, mattolaiturilla: ravintolapäivänä valinta on sinun.

Valitse ruoka- ja juomatuotteet joita ravintolassasi tarjotaan, kerro meille lyhyesti ravintolastasi ja käännä hellat kutoselle. Ravintola on valmis.

Ravintolapäiväksi perustettavista ravintoloista, kahviloista ja baareista julkaistaan tällä sivulla kartta, jonka avulla asiakkaat löytävät perille.

Ravintolasi voit ilmoittaa mukaan täyttämällä tämän lomakkeen:
http://tinyurl.com/3mbnf4k"Tässä linkki Ravintolapäivän Facebook-sivulle.
Ja tässä Kauppalehden uutiseen aiheesta.


* * * 
Oletko sinä mahdollisesti lähdössä tähän mukaan? Millaisen ravintolan perustaisit päiväksi, jos niin tekisit? Itse, kuten sanoin, innostuin tästä ihan valtavan paljon. Mielessä siintivät parikin vaihtoehtoa tässä kotona, muutaman tunnin auki pidettävään ravintolaideaan. 


Ensimmäisenä tietysti tuli mieleen joku ihana, maalaisromanttinen, mummolatyylinen kahvila. Taustalle soimaan joko hienostuneempaa, jatsahtavaa Ella Fitzgeraldia ja Frank Sinatraa, jolloin tyyli kääntyisi vintagen suuntaan. Tai sitten ihan rehellistä, vanhaa suomi-iskelmää tyyliin Tapio Rautavaara jne... Molemmissa tapauksissa kyseessä olisi kahvila. Ulkoa löytyisi myös sään salliessa pöytiä ja istumapaikkoja. Listalla olisi kahvia, teetä, Laitilan wanhoja limuja ja perinteisiä suomalaisia kahvipöydän herkkuja korvapuustineen ja kakkuineen. Ehkäpä jopa pannukakkua. Lapsille tikkujäätelöitä. 


Toisaalta ravintolan konsepti voisi profiloitua vieläkin suppeamman teeman ympärille! Vai mitä sanotte lasten omasta "kahvilasta" eli toisinsanoen jätskibaarista?! Aikuiset olisivat tietysti tervetulleita mukaan. Sisustus muokattaisiin tällöin hyvin lapselliseksi, värejä, värejä, leluja... Musiikiksi tietysti lastenmusaa. Pihalta löytyisi lisää leluja ja pelimahdollisuuksia. Listalla olisi limua, mehua, erilaisia jäätelöannoksia lisukkeineen.
Valitettavasti näin huimaan tempaukseen en uskalla, enkä pysty ryhtymään yksin. Toinen perheemme miehistä oli heti innolla mukana suunnittelussa: "Äiti jooo, pelustetaan lavintola!". Toinen taas ei innostunut ollenkaan. Huoh. Näki varmaan itsensä sielunsa silmin päivän tiskiharjan varressa... 


Mutta hmm. Saisinkohan mä luvan, jos joku tähän kanssani ryhtyisi.. että mies voitaisiin vapauttaa kaikesta päivään liittyvästä tekemisestä. Hmmm. Ideoita? ;)

6 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen idea! En taitaisi uskaltaa lähteä mukaan, joku voisi soittaa terveysviranomaiset paikalle nähdessään tämän meidän kämpän... Olen meinaan tyhjentänyt urakalla varastoja, ja koko huusholli on täynnä romu-läjiä... Joten ei vieraita ennenkuin saan nämä kirpparille ja kierrätykseen kiitos! ;)

  VastaaPoista
 2. Äh, vielä lisään, että jos jotain perustaisin niin kierrätyskahvilan: tarjoaisin kahvit, silläehdolla että asiakas vie ainakin yhden tarpeettoman romun mennessään! :)

  VastaaPoista
 3. Mustakin kuulosti ihanalta idealta, ja ideoin jo, että mies voisi kokata ja miljöönä olisi meidän autokatos! :) Mun kokkauksia kukaan tuskin söisi...

  Mietin vaan, että miten ihmeessä tässä byrokratian luvatussa maassa pystyy järjestämään tuollaisen, miten juuri terveysasiat ym. Yleensähän kaikki ravintola- ja kahvilatyöntekijät pitää olla salmonellatestattu jne.

  Ja saako niillä ruuilla sitten rahastaa vai miten?

  VastaaPoista
 4. Susanna, hyvä idea tuo kierrätyskahvila myöskin! :) Ja joo, itseäni kiinnostaa ihan kympillä, mutta toisaalta myös hirvittää..

  Helmililja, sehän tässä just ilmeisesti ideana onkin, että lupia ei kysellä. Tehdään vaan. Kritisoidaan. Sitä en sitten tiedä, että miten luvallista toi on? Toisaalta, tuo on ollut jo tiedotusvälineissä, eikä siihen kai (?) kukaan ole puuttunut tai tullut kieltämään..? Ja kyllä ymmärsin, että jokainen hinnoittelee ravintolansa tarjoilut itse parhaaksi katsomallaan tavalla. Siellähän oli yksi hauska idea jonkun kesämökillä, että talkootyöllä saa itselleen ruuat ja juomat. :D

  VastaaPoista
 5. Juuri katsoin boxilta Jamie Oliverin uutta sarjaa ja siellä hän osallistui tämmöiseen ja oli aikeissa järjestää itsekin. Vaikutti tosi kivalta! Mä en uskalla lupautua mukaan laittamaan iltaa, mutta nauttimaan illasta voisin tullakin :)

  VastaaPoista
 6. Näitä underground-ravintoloita on maailmalla paljonkin. Itse olen ollut Pariisissa Hidden Kitchenin illallisella. Amerikkalainen ruokakonsultti & -kirjoittajapariskunta järjestää n. neljä kertaa kuukaudessa illallisen kotonaan, ruokasali oli viihtyisä ja ruoka & viini huippuluokkaa. Suositeltu "lahjoitus" oli melko korkea, vastasi hyväluokakkaisen ravintolan illallista. Maksoin silti mielelläni, kokemus oli mieliinpainuva. Ilmoittautumisia otetaan kuukausia etukäteen ja paikat menevät hetkessä.Olen syydskuuksi jonotuslistalla.

  New Yorkissa olisi tarkoitus kesällä mennä vastaavanlaiseen "kotiravintolaan", olen parin paikan postituslistalla ja odotan ilmoitusta heinäkuun tapahtumista.

  Ja huomenna on tarkoitaus kierrellä parissa paikassa, ryysis voi olla vaan aika kova, kun tästä on ollut useassa tiedotusvälineessä juttua.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...