keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

I ♥ Munkka

Siellä oli ensimmäinen yhteinen kotimme. Siellä asuttiin Onnia odottaessa. Siellä mentiin kihloihin (tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin räntäsateessa, Suomenlinnassa). Siellä Onni kastettiin ja siellä poika vietti elämänsä ensimmäiset kuusi kuukautta. Ne oli hyviä aikoja. Ratikan kolina oli rauhoittava ja kotoinen ääni ja töihin oli vain neljä pysäkinväliä. Talossa oli paksut seinät, nariseva lattia ja leveät ikkunalaudat. Kadun toiselta puolelta kahvilasta leijaili aamuisin tuoreen pullan tuoksu. 


Sinne jäi sydämemme. Sinne pitää aika ajoin päästä fiilistelemään. Hääyöksikin piti päästä Kalastajatorpalle. Munkassa käyn edelleen kampaajalla. Siellä on paras kukkakauppa ja ihanat kahvilat. Jopa neuvolan täti siellä oli paras ikinä. Sinne haaveillaan joskus eläkeläisinä palaavamme. 


Siellä vietettiin myös tämä kaunis kesäpäivä, vanhoilla kotikonnuilla.
 Munkkiniemen puistotie

 Onni vanhan kotitalon portailla

 Leikkipuisto Munkki

12 kommenttia:

 1. Mä loves Munkka too!

  Ihan paras ja hauskin muisto mun munkasta on, kun teiniheilan seurana olin joskus jakamassa hesaria ja siinä Vennamoiden talossa painelin aamuyöstä vimmatusti valokatkaisijaa..... joka olikin ovikello! Äkkiä karkuun ja piiloon :)

  Myöhäisemmät muistot nykyheilan kanssa rajoittuu rantakahvilan rouvien simaan. Me asuttiin Tapiolassa ja joka ikinen viikonloppu fillaroitiin tai autoiltiin Munkan rantakahvilaan. Aaah, ja siitä on sata vuotta aikaa! Ihminen on vanha!

  VastaaPoista
 2. nanna, :D hahaa, innokas aamulehden jakaja.. Kiva herätys. :P Torpanranta on kyllä ihana, kesät-talvet!

  Pullopostia, kissa voi oikein hyvin, kiitos kysymästä. Tulossa postaus katista! ;)

  VastaaPoista
 3. Siellä oli myös meidän ensimmäinen yhteinen koti. Siellä syntyi esikoinen. Mahtava paikka. Rauhallinen, meri, nurtsit, talot ja silti niin lähellä kaikkea.

  Sieltä me ostetaan sitten eläkeasunto. Se on varma!

  VastaaPoista
 4. houtten, me ollaankin varmaan asuttu siellä sitten aikanaan samoihin aikoihin. :) Ja eläkepäivillä sitten törmätään taas! ;D

  VastaaPoista
 5. Me olemme asuneeet noilla kulmilla 16 vuotta. Lapset ovat täällä syntyneet ja käyvät paikallisia kouluja.

  Mikä on se mieleisesi kukkakauppa? Meillä se on Sadun Kukka. Ja pojat käyvät parturissa Hollantilaisentiellä siinä kukkakaupan naapurissa.

  Kyllä, meilläkin oli ihanat neuvolatädit!

  Mukavaa kesän alkua!

  - Kristiina -

  VastaaPoista
 6. Kristiina, hyvä asuinpaikka teillä kyllä! :) Me ei ehditty Onnin kanssa käymään kuin muskarissa.. Mieluisin kukkakauppa on Munkkiniemen kukkakauppa Munkan puistotiellä. Siinä on nyt ollut jokusen vuoden sellainen nuorempi, tosi mukava omistaja, jolta tilattiin mm. hääkukkaset. Ja siinä vieressä käyn sitten kampaajalla. Me asuttiin siinä Max'n kahvilasta seuraavassa talossa, joten tuli tosiaan kirjaimellisesti käytettyä noita lähipalveluja. Silloin siinä samassa talossa oli ainakin vielä Kemikalio Helmi.. Eipä tullut nyt käydessä katsottua edes, että vieläkö se on siinä. Ihana kesää teillekin sinne Munkkiniemeen! :)

  Niin, ja Hollantilaisetiellä on tosi kivoja ne talot. Usein tuli käppäiltyä siellä ja ihailtua niitä. :)

  VastaaPoista
 7. Ja Sadun kukkakaupassa ei olekaan tullut koskaan edes käytyä! Tähän kohtaan on pakko vielä mainita, että se toinen kukkakauppa Alepan vieressä (Solnantiellä?) ei houkuttele. Kävin siellä joskus ja sain suoraan sanottuna niin törkeää kohtelua, että en suosittele kenellekään!! :(

  VastaaPoista
 8. Ihania kesäisiä kuvia. Mä olen vaan sellainen Helsinki-turisti, joten en paikkojan varsinaisesti tunne, mutta kesäinen Helsinki on ihana. Mä olisin halunnu asua siellä joskus sillon Komisario Palmun aikaan... ;)

  Kivaa viikonloppua!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 9. Kyllä Helmi on edelleen toiminnassa, tosin minä en ole käynyt siellä vuosiin.

  Mä en ole käynyt siinä Puistotien kukkakaupassa. Siitä entisestä on huonot fiilikset:( Solnantiellä sidotaan upeat kimput, mutta kohtelu on tosiaan ylimielistä ja hinnat tosi korkeat. Minäkään en sinne siksi mene.

  Tuolla eteisemme nurkassa kököttää Sadun Kukasta tilaamani kimppu, jonka esikoisen luokka antaa huomenna opelleen. Satu ei tälläkään kertaa pettänyt! Aivan suloinen kimppu ja juuri toiveiden mukainen :)

  Muskari on meillekin tuttu, siis se musiikkiopiston ( puiston takana ). 12-vuotias kuopuksemme on käynyt opistolla vauvasta asti, ja munamarakassi vaihtui jo vuosia sitten kitaraan ;)

  Harmi oli, kun meidän posti loppui. Puistotiellä oleva Carlina vaihtoi omistajaa (ja nimeä ), ja se oli myös iso miinus.

  Oikein kivaa kesän alkua teillekin!

  - Kristiina -

  VastaaPoista
 10. Samoissa paikoissa fiilistellään:-) Minä asuin Munkassa sinkkuaikoina, ja vaikken niitä aikoja takaisin kaipaakaan, niin Munkka jäi sydämeeni.

  Melkein jokaisen kuvasi paikan tunnistan, niin tuttuja ovat nuo kulmat.

  VastaaPoista
 11. Päivi, Helsinki on hyvä turistikohde myös! Mä annan vinkin muuten turisteille, joilla on aikaa: lähtekää ratikka-ajelulle vaikkapa nelosella päättäriltä toiselle: Munkkiniemestä Katajanokalle tai toisinpäin. Molemmat paikat on ihania, merellisiä... kauniita rakennuksia ja pikkukahviloita. Kannattaa lähteä tutkailemaan Helsinkiä muualtakin, kuin vain se ydinkeskustan seutu - Helsingissä on upeita paikkoja! :)

  Kristiina, joo se puistotien omistaja tosiaan vaihtui jossain vaiheessa. Minäkään en liiemmin välittänyt siitä edellisestä (jolta haettiin kukkia Onnin ristiäisiin muuten..). Täytyypä poiketa Sadun kukkakaupassa joku kerta, kiitti vinkistä! :) Ja se postin lopetus oli tosiaan harmi, asuttiin silloin vielä siellä! Mutta se uusi sushipaikka on yliveto, oi jospa se olisi ollut siellä jo meidän aikana, olisin ollut vakkariasiakas. :D

  Petra, kyllä mä vaan luulen, että jokainen joka Munkassa on syystä tai toisesta viettänyt enemmän aikaa, jättää sinne palan sydämestään... On se jotenkin niin idyllinen ja ihana paikka! Itsellä ei myöskään sinkkuaikoja yhtään ikävä, mutta Töölöstä tykkään! Asuin tuohon aikaan Töölöntorin nurkilla ja hyvä paikka sekin asua, vaikkakin huomattavasti vilkkaampaa seutua verrattuna Munkkaan. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...