torstai 9. kesäkuuta 2011

punaista ja makeaa

Kirpeää. Raikasta. Virkistävää. Raparperimehua.



MAKEA RAPARPERIMEHU:

1 l raparperia paloina

  • 1/2 l vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
1. Valitse uusia, mahdollisimman punavartisia raparpereita. Niistä tulee parhaan makuinen ja värinen mehu.
2. Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia.
3. Siivilöi mehu ja kaada kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja jäähdytä.
Annoksesta tulee noin 0,5 litraa valmista mehua.



Ohje täältä.

4 kommenttia:

  1. Tein just pari päivää sitten ihan samaa mehua, mutta tupla-annoksen. Tosi herkkua!! Mä kyllä hiukan laimensin valmista mehua, se oli musta niiiiiin makeaa. Tänään teen pakasterapsuista mehua huomiseksi, kun on tulossa vieraita. Nam nam!!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä, itse laitoin tänään raparperisiman käymään, on kanssa aivan mielettömän hyvää ja raikasta!! :)

    VastaaPoista
  3. Heli, juu kyllä tuo vähän vettä vaatii jatkeeksi. Yllättävän hyvää siitä tuli! :)

    naana, helppo ja nopea tehdä, senkun laitat kattilan porisemaan. ;)

    Tinttu, raparperisima kuullostaa herkulta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...