perjantai 29. heinäkuuta 2011

Happamia, sanoi bloggari...


Meidän pihassa kasvaa kaksi melkoisen onnetonta kirsikkapuuta. Kyllä niihin on silti tainnut joka kesä punaisia palleroita tulla, vaikka näyttävätkin välillä puolikuolleilta ja jänikset ottavat talvisin omansa. Pari kesää on mennyt ihmetellessä, että kuinka järkyttävän pahanmakuisia ja happamia ne ovat. Olen luullut, että niissä on jotain vikaa... kunnes jostain välähti, että ne on hapankirsikoita ja niiden kuuluukin olla happamia. Anteeksi kaupunkilaisuuteni, olen vähän hidas näissä asioissa. Niistähän voi siis tehdä vaikka mitä! Tehdäänhän omppuhillokin happamista omenoista...


Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja koe-erä hyvin yksinkertaista hilloa kattilaan porisemaan (kirsikoista kivet pois ja kattilaan pienen vesilirun kanssa + hillosokeria). Ja ihan hyväähän siitä tuli. Makeaa, mutta vähän kirpsakkaa. Ei ehkä lasten makuun tai sellaiselle, joka pitää perinteisestä lettuhillosta.

 

Itse maistelin vielä vähän lämmintä hilloa vaniljajäätelön kanssa ja oli aivan kelpo tavaraa. Voisin kuvitella tämän sopivan joidenkin juustojen ja keksien kaverina syksyisenä iltana tulen rätistessä uunissa ja syysmyrskyn pauhuavan ulkona... Ai miten niin odotan syksyä?! ;)


4 kommenttia:

 1. Hyvännäköistä, niin puussa kuin purkissa :)
  Saat syksyn kuulostamaan ihan sellaiselle, jota vois melkein odottaa jo. Apuaaaaaaaa ;O

  VastaaPoista
 2. heh, juuri maistoin vanhempieni kerrostalon pihasta kirsikoita, ja irvistelin kuinka pahoja ne oli. Äitini naureskeli, kuinka joku pöhkö oli silti viime kesänä eräänä yönä ne varastanut. Se pöhkö olikin siis viisaampi kuin me ja söi viime talvena varmaankin kaikkea hyvää happokirsikoista tehtyä! ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanasti kuvailit syksyä,
  tässähän kasvaa vain entisestään syksynodotus! :)

  Olen ollut lukijasi jo pidemmän aikaa, mutta nyt taidan vasta ensi kertaa kommentoida.
  Täällä on aina ilo käydä lukemassa teidän elämästä. :)

  VastaaPoista
 4. Peppi, kyllähän syksyä jo tällainen syksyihminen alkaa odottelemaan hyvissä ajoin... ;) Mutta tykkään kyllä kesästä ja helteistä, enkä kertaakaan ole valittanut niistä, enkä valita. Kesä toivottavasti jatkuu vielä ja kyllä se syksykin on sieltä joka vuosi aina tullut. :)

  Susanna, hahhah! :D Joku muukin on siis ymmärtänyt tän hapankirsikan arvon.. Mä en aiemmin edes tiennyt, että Suomessa ei aikaisemmin edes ole makeaa kirsikkaa kasvanut. Happamasta taitaa tulla ne parhaimmat piirakat ja hillot, makeita syö mielellään sit ihan sellaisenaan. :)

  Noora, kiva kun jätit kommenttia. :) Ja kiitos! Kaikissa vuodenajoissa on se oma viehätyksensä, mutta syksyssä on sitä jotakin, mielestäni. Ihanaa, että meillä on neljä vuodenaikaa! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...