sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kirsikoita osa 2

Kirsikkapiirasta tein tällä ohjeella hieman mukaillen. Eli näin:

Pohja

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl (50g) pähkinä- tai mantelirouhetta (laiton mantelijauhetta)
½ dl sokeria (laitoin 1,5 dl sokeria koska käytin hapankirsikoita)
1 tl leivinjauhetta
100 g  voita
1 kananmuna

Täyte

4-5 dl kirsikoita
3 rkl kirsikkaviiniä tai konjakkia (käytin kirsikkalikööriä)
2 kananmunaa
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria

Poista kirsikoista siemenet ja pane ne kulhoon. Lisää viini, konjakki ta likööri, jos haluat ja anna maustua. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon pehmeä voi, kunnes saat murumaisen seoksen. Vatkaa kananmuna rikki ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele voídellun piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halk. 24 cm). Pistele piirasta haarukalla ja paista sitä 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
Vatkaa kevyesti munat ja sokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kerma. Mausta vanilliinisokerilla. Levitä kirsikat puolikypsälle pohjalle ja kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin ruskean sävyn.

Ja taas kerran on pakko suositella. Tämä on hyvää! Siis, jos et kirsikoista tykkäisikään, niin kokeile kirsikoiden tilalla jotain muuta: omenaa, puolukkaa tms. Meillä ainakin tehdään tällä ohjeella uudelleen. Itse pistelin poskeeni tätä herkkua suklaajäätelön kanssa. Vaniljakastike tai -jäde ois 
ollut hyvä kaveri ihan yhtä lailla.


3 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Tuollaisia herkkuja se mun äidin pihalta happokirsikat varastanut roisto varmaan veteli koko talven... ;)

    VastaaPoista
  2. Voisin maistaa kans - herkulle näyttää ja vaikuttaa tuo ohje :)

    VastaaPoista
  3. Susanna: Todennäköisesti! :D
    Peppi: Suosittelen kokeilemaan. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...