keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Unikeot

Tämä pikku nenä piti huolen siitä, että meillä ei nukuttu tänään liian pitkään. Se nimittäin alkoi vuotaa verta 5.30 ja kesti aikansa, ennen kuin saatiin se tyrehdytettyä ja pikkuinen nenän omistaja rauhoitettua. Samapa se oli sitten nousta ylös kun hereillä oltiin. Korjattiin kyllä tilanne nukkumalla 
sellaiset kevyet kolmen tunnin päiväunet.... 


Nukkumisen lisäksi ollaan vaan oltu. Kuljeskeltu pihalla ja tutkailtu kaikkea mitä ollaan kesän aikana kasvateltu. Satokausi alkaa olla parhaimmillaan. 

Ollaan poimittu vadelmia ja mustikoita, sekä pihapuista kirsikoita. Viinimarjat ovat vielä hieman raakoja, eikä omenoita tänä vuonna tule. Ja oi miten odotan, että pääsen sienimetsään!

Kasvimaalta ollaan haettu tietysti ruohosipulia, salaatteja, persiljaa ja tilliä, mutta myös jättisuuria kesäkurpitsoja, eikä loppua näy... Hyviä kesäkurpitsareseptejä otetaan siis kiitollisina vastaan! Eilinen mötikkä painoi 974 g. Meillähän on KAHDEKSAN kesäkurpitsan taimea ja jokainen tekee MONTA...


Kasvimaalla kasvaa lisäksi syötäviä kukkia, 
hernettä, kurpitsaa ja avomaan kurkkua.Mun "taimipöydän" tomaatit aitan takana notkuvat tomaateista. Yhtään kypsää ei tosin olla vielä saatu.


Tosi kuuma paikka ja tomaatit välillä kirjaimellisesti käpristelevät ja kärvistelevät auringossa, 
mutta hyvin nuo silti kasvavat, 
kun vaan muistaa kastella.

3 kommenttia:

 1. Moi!
  Minä tein viime kesänä kesäkurpitsasta ja sipulista pikkelsiä tuli tosi hyvää, lisäksi tein kesäkurpitsa sitruunahilloa, sekin oli tosi ihanaa.
  Muuten käytettiin raasteena makaroonilaatikossa, pitsassa letuissa jne. Tosi loppu kesästä kun Linda ja Eemeli näki kurpitsan molemmat totesivat, että äiti, meillä ei ole yhtään nälkä :D
  T: Hanna

  VastaaPoista
 2. Pikainen vastaus mitä minä ja mun äiti harrastetaan; pakasta myös kesäkurpitsaa ja heittele pitkin talvea vaikka sosekeittoihin ja muualle :)
  Hyviä reseptejä ei tähän hätään oo ;)
  Paitsi tietty täytetyt kesäkurpitsat ja juustoa päälle.

  Ihania herkkuja kyllä vaikka kuinka teillä!!

  VastaaPoista
 3. Hanna, voin kuvitella... :D Meillä ei kesäkurpitsa uppoa Onnille yhtään! No jossain sosekeitossa, mutta ei muuten kypsennettynä tai raakanakaan. :/ Pitsassa olikin hyvää. :) Olisko sulla ohjetta pikkelsiin ja siihen hilloon? :)

  Katariina, kiitti vinkistä. Tuota pakastamista en ollut ajatellutkaan! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...