maanantai 1. elokuuta 2011

Kirsikoita osa 3Siis kyllä. Likööriäkin kokeilen. Ans kattoo kuinka käy. Litkun pitäisi olla valmista ehkä joskus joulun tienoilla. Lasipurkkiin vaan kirsikat, sokeria ja alkoholia. Hölskytellään muutama viikko päivittäin sokerin liukenemiseksi ja sitten annetaan lillua muutama kuukausi tuolla purkissa. Yksi juttu mikä tässä nyt mietityttää on se, että purkkien pitäisi olla tiiviit. 
Mutta nämä eivät ole täysin tiiviit, huomasin sen 
nimittäin juuri siinä hölskytyksessä...

Olisihan se mukavaa vaikka jouluaterian päätteeksi maistaa pikkutilkka omatekemää kirsikkalikööriä. Tai kostuttaa sillä leivonnaisia. 
Onko kukaan tehnyt, vinkkejä?

6 kommenttia:

 1. Omakohtaista kokemusta ei ole mutta tästäpä tuli hyvä vinkki omaa luumusatoa ajatellen. Ehdin jo nimittäin alitajuisesti pohdiskelemaan mihin sen melko runsaannäköisen luumusadon kanssa joutuu..Täytyy tulla myöhemminkin seuraamaan miten täällä on edistytty. :)

  VastaaPoista
 2. Norppa: kokeilepas rommuruukkua luumuista tai rommuluumuja: http://www.kp24.fi/uutiset/203420/Rommiruukku-säilöö-kesän-maut-ohjeet-valmistukseen

  Mä olen monet hetket kuolannut tuon reseptin parissa. Harmi vaan, että meidän luumupuun kahdesta luumusta ei taida ihan ruukuksi asti riittää... ;D

  Tervetuloa uudestaan! :)

  VastaaPoista
 3. Veli on tehnyt juuri noin kirsikkalikööriä, ja se on oikeasti hyvää! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi siulla Katri!Kuinka en oo ennen tänne löytäny!Kiitos tunnustuksesta (oon luokattoman surkea niitä eteenpäin jakamaan,mutta kuten tossa tokaisit niin ans kattoo kuin käy :) ).Ihania ohjeita,ihana vanha talo ja ihanaihana pieni poika.Jatkan lueskelua tässä illan ratoksi,mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Susanna: mukava kuulla siis! Mutta silti jotenkin luulen, että saan sössittyä tämän. Epäilyttää juurikin noiden kansien "tiiviys". Meneekö ne pilalle, jos sinne pääsee ilmaa?

  Rimpsukaisa: voi kiitos kiitos! :) Mukavaa viikkoa myös!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...