perjantai 26. elokuuta 2011

Kreikka, päivä 4

Neljäntenä päivänä suunnattiin jälleen saaren länsirannalle, mutta tällä kertaa luoteisosiin ja pohjoisen kautta. Mukavia, mutkaisia pikkuteitä taas, mutta ei tuntuneet niin pelottavilta. Joko niihin oli jo tottunut, tai sitten ne ei olleet niin hurjia kuin edellisenä päivänä. :) Ensin piipahdettiin aurinkovarjo-ostoksilla (välttämättömyys rannoilla, joilla ei aurinkotuoleja ja -varjoja ole!) Agios Nikitaksen kylässä ja tutkailtiin paikkoja. Meinattiin pystyttää jo leiri (tai pystytettiinkin), mutta pieni mies sai nälkäkiukkuraivokohtauksen, joten katsottiin paremmaksi siirtyä lounastamaan ja jatkamaan muita touhuja vasta sen jälkeen. ;)

 Ajeltiin siis ruokapaikkaa etsimään Nikitaksen kylän alapuolella sijaitsevaan Kathismaan, joka on myös kuulu upeasta uimarannastaan. Siellä sai masut täytettä ja mieli lepäsi. 
Oltiin tuolla rannalla sitten useampi tunti.

 Ravintola oli upealla paikalla rannassa, kallion päällä, 
josta oli huikeat näkymät merelle.


 Isännän pastitsio. Vähän kuin moussaka, mutta tässä versiossa munakoison ja perunan tilalla on pastaa.

Mun täytetyt tomaatit/paprikat oli herkkua!
Tällä reissulla, kuten yleensäkin kun ollaan ulkomailla pyritään maistelemaan paikallisia ruokia. Tällä reissulla tuli siis syötyä ainakin moussakaa, pastitsiota, täytettyjä tomaatteja, fetaa, oliiveja, stifadoa ja stavrosta.. 


 Ranta oli sanalla sanoen tällä(kin) kertaa I-H-A-N-A. Vesi oli superlämmintä ja aallot taas ihania. Puljattiin rantavedessä ja kerättiin muistoksi kiviä. Kelluttelin aalloilla Onnin uimapatjalla ja olisin voinut jäädä tuonne vaikka asumaan...

 älkääkä välittäkö, vaikka kuvaaja ei niin 
keskittynyt siihen, onko horisontti suorassa..Täältäkin piti aikanaan kuitenkin lähteä takaisin hotellille suihkuun ja vaihtamaan vaatteita. Illalla käytiin syömässä siinä mainitsemassani lemppariravintolassamme, Apollonissa Nidrissä.

 Moussakaa
 Stavrosta 
(naudan (?) lihaa kastikkeessa, sipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa)

Onnilla lohta ja ranskalaisia.

Tällä kertaa oltiin vähän myöhemmin syömässä ja ravintolan paikat täyttyivät nopeasti meidän jälkeemme. Ravintolan ulkopuolella jopa jonotettiin sinne (sekin kertoo jo jotain!) ja huomasimme, että sinnikkäät jonottajat palkittiin pöytään päästyään alkudrinkeillä. Ajateltiin, että kun nyt on näin kova ryysis, niin ei ne tällä kertaa meille mitään ylimääräisiä jälkkäreitä ja drinkkejä anna. Tarjoilijat nimittäin kirjaimellisesti juoksivat hiki päässä palvelemassa asiakkaita ja ohjaamassa uusia pöytiin sitä mukaa, kun niitä vapautui.

Hah, mitä vielä. Onnille tuli pöytään jäätelöannos tähtisadetikulla, meille mansikoita ja kermavaahtoa. Ajateltiin, että no toihan ne jälkkärit kiireestä huolimatta, mutta ei varmaan kyllä enää mitään enempää. Vaan kyllä sieltä tuli kaikesta kiireestä huolimatta (ja jonosta ravintolan ulkopuolella) jälleen kaikille omat drinksut ja meille vielä kahvit miehen kanssa.

Valitettavasti tämä jäi viimeiseksi käynniksi tässä ravintolassa. Olisin halunnut vielä kerran palata sinne syömään oikein pitkän kaavan mukaan, antaa tippiä ja erityisesti kiittää mahtavasta ruuasta ja hyvästä palvelusta (vaikka näin tehtiin kyllä tälläkin kertaa). Yritin googlettaa tuota ravintolaa, mutta sillä ei taida olla nettisivuja. Löysin kyllä paljon keskusteluja, joissa tätä ravintolaa ylistetään maasta taivaaseen.


2 kommenttia:

  1. On kyllä ihanaa löytää tuollainen helmi ravintola reissulla!
    Meillä käynyt aina vähän päinvastoin, Roomassa sain mm. jäistä lasagnea kerran. Kun valitin, se annos vietiin mikroon hetkeksi, ja tuotiin sitten uudelleen pöytään happaman mulkaisun kera... ;)
    Jälkikäteen minua valistettiin, että Roomassa pitäisi aina etukäteen googlettaa raflat, mutta mistäs tämmönen maalainen sitä(kään) olisi tiennyt!

    VastaaPoista
  2. Susanna, todellakin! Valitettavasti sinne kokemuksiin mahtuu aina niitä huonojaki, mutta mitenkäs sitä sitten muuten erottaisi helmet sikojen joukosta?? ;) Aika hurja tuo sun jäinen lasagne, yök! Törkeää palvelua kyllä. :/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...