lauantai 27. elokuuta 2011

Kreikka, päivä 5

Lauantaina, viidentenä         

lomapäivänä suuntasimme Pargan kylään, joka on mantereen puolella. Matkan pituutta en muista, mutta rajoitusten mukaan ajellen matkaan meni 1,5 tuntia. Oli mukavaa käydä kurkkaamassa vähän saaren ulkopuolista elämää.
Lefkadan kaupungin kautta pääsee mantereen puolelle rakennettua tietä pitkin. Että jos ihan tarkkoja ollaan, niin Lefkas ei nykyisin enää ole saari, vaan niemi.

Mantereen puolella maksettiin tietullimaksu 3 €.

Meren alta vievän tunnelin edessä liikennemerkki muistutti laittamaan ajovalot päälle. Tuollahan ei KUKAAN käyttänyt päivällä autossa valoja. Vasta illan hämärtyessä valot napsautettiin päälle. Pimeään aikaan oli muuten helppo erottaa maantiellä kaistat, sillä ne on merkattu heijastimin!

Ja tunnelin jälkeen, kuinkas muutenkaan,
liikennemerkki opasti jälleen SAMMUTTAMAAN valot. :D

Huomaattehan varmasti, että edessä on 
mutka ja keskellä liikenteenjakaja?? 
Varokaa vuoren rinteeltä putoavia irtokiviä.

Pargan biitsi, jossa pulikoitiin heti kun saatiin auto parkkiin.

Rantakadulla oli paljon ravintoloita.

Tässä Zorbaksessa käytiin lounastamassa ja miestarjoilija oli kuin sitruunapuun niellyt koko ajan. Ei jätetty tippiä, hah.Parga on viehättävä vanha kylä, joka on 
rakennettu rinteeseen hyvin tiheästi.
Siisteydestä sen verran, että Kreikassa on tosi vähän roskiksia missään ja sen kyllä huomaa. Tienvarret on täynnä ties minkälaista roskaa. Sitten kun niitä roskakoreja ja -pönttöjä jossain on, niin ne on tän näköisiä.. Positiivinen yllätys sen sijaan oli se, että koko viikon aikana en käynyt YHDESSÄKÄÄN likaisessa vessassa - oli se sitten ravintolan tai rantabaarin toiletti!! Päinvastoin, hyvin usein tuntui, kuin vessa olisi juuri ennen käyntiäni siivottu (vuorokauden ajalla ei väliä). 

Totuttelua tuolla aluksi vaati se, että vessapaperiahan ei saa laittaa pönttöön ollenkaan. Kreikkalaiset viemärit on niin ahtaita, että ne tukkiutuvat helposti. Siltikään vessapapereille tarkoitetut roskikset ei kertaakaan tursuilleet yli äyräiden tai edes haisseet. Siitä plussaa!


Ihana rantakahvila, johon pistäydyttiin 
jäätelökahveille ja pirtelölle. Ne maisemat...
Ja sitten takaisin kohti Lefkasta..

Kotimatkalla pysähdyttiin pitkäksi aikaa upealle rannalle uimaan.

Hotellissa suihkut ja vaatteidenvaihto, jonka jälkeen lähdettiin illalliselle saaren pohjoisosassa sijaitsevaan Tsoukaladesin kylään ja siellä pieneen perhetavernaan. 

Kyseisessä ravintolassa Onni katseli tarkkaavaisena, kun omistajapariskunnan tytär lisäsi lautaselleen pienen kulhollisen parmesanjuustoa. Tästä intoutuneena Onni halusi pasta-annoksensa päälle myös parmesania. Laitoin vain vähän, sillä epäilin parmesanin maistuvan huonosti meidän pikkuisännälle. Ainakaan kotona se ei ole kelvannut. Mutta Onnipa tykkäsi siitä niin kovin, että veteli lusikalla kiposta suoraan suuhun. Matkailu avartaa! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...