lauantai 24. syyskuuta 2011

Sieniin päin

Meillä ollaan, erityisesti minä, sieniin päin. Mikä on siistimpää, kuin kulkea raikkaassa, syksyisessä metsässä ja poimia sieltä ihan mielettömän herkullisia sieniä, ilmaiseksi?! Monta hyvää syytä keksin, mutten yhtään huonoa. Ja tätä voisi melkein kutsua jo addiktioksi. No joo. Ainut huono puoli on, että tunnen sieniä melko huonosti. Mutta ne parhaimmat mielestäni; kanttarellit, tatit ja suppilovahverot. Ehkä joskus kasvan isoksi ja viisaaksi ja opin/opettelen tuntemaan lisää sieniä. 


No toinen huono puoli on, että pelkään tuolla metsässä. Hirviä! Siellä menee nimittäin noiden jästipäiden reitti (mm. ISOJA kavion jälkiä ja kakkaa). Ja pelkään törmääväni niihin. Onneks ne ehkä pelkäävät mua vähintään yhtä paljon kuin minä niitä. Erityisesti kun laulan mennessäni. :D


Eilen Onnin kanssa piipahdettiin tuossa (Onnin kanssa ei pelota yhtään niin paljoa. Mistähän se johtuu? En kuitenkaan ajatellut poikaa käyttää panssarina hirven hyökätessä...) lähimetsässä ja kerättiin pieni korillinen täyteen näitä herkkuja, lähinnä suppilovahveroita. Löydettiin ihan kunnon sienipaikka, jossa on vielä paljon lisää pieniä sienivauvoja. Kunhan vähän kasvavat, niin käyn hakemassa ne sieltä silmät kiiluen! Osa sienistä meni jo pakastimeen, osa muuntui pastaksi, osasta tulee keittoa. Tänään sitä pastaa, pekonin kera.






Suppilovahvero-pekonipasta:


-täysjyväpastaa


-suppilovahveroita (meillä oli myös kanttarelleja)
-sipulia
-pekonia
-pieni purkki tuorejuustoa (meillä oli kanttarellin makuista)
-loraus kermaa
-suolaa & pippuria maun mukaan
-persiljaa


Keitetään pasta. Paistetaan pannulla pilkotut, puhdistetut sienet siten, että enin neste haihtuu. Lisätään pilkottu sipuli ja kuutioitu pekoni. Voita ei tartte, pekonissa on ihan tarpeeksi. Paistetaan ja lopuksi lisätään maun mukaan tuorejuustoa, kermaa ja (suolaa) + pippuria. Pasta-annoksen päälle ripottelin pieneksi hakattua persiljaa.


Tämän hiilihydraatti-/rasvasession jälkeen onkin hyvä heittäytyä sohvalle ja keskittyä ruuansulatukseen. :) 


Tän hetken punkkusuosikki on Greener planetin cabernet sauvignon punaviini. Niin hyvää! Litran muovipullo kustantaa Alkossa n. 9 €. Ei paha. 


Mukavaa lauantai-illan jatkoa ja onnea illan lottoarvontaan! ;)

6 kommenttia:

  1. Ihan heti voin nimetä yhden negan, nimittäin hirvikärpäset!!!
    Sienestäminen olisi ihan mahtavaa, jos niitä ei olisi. Mua ei saa omaa metsää pidemmälle niiden vuoksi :)

    VastaaPoista
  2. Ah! Mä inhoan niitä kans yli kaiken, mut Nanna - nyt äkkiä sienimetsään - me ei nimittäin kohdattu enää YHTÄKÄÄN hirvikärpästä!! Onks ne oikeesti jo loppu? Yleensä ne hyökkää heti kun mestoille pääsee. :)

    VastaaPoista
  3. Oioi mikä ihana postaus!! Mä olen ihan samoilla linjoilla sun kanssa, sienet on ihania! Ja mäkin tunnen varmuudella vaan noi sun mainitsemat :)

    Iloa lauantaihin!

    VastaaPoista
  4. Hiisi, pitäiskö testata!?
    Mä olen aina syksyllä metsään mennessä kuin ne pernaruttokirjeiden käsittelijät silloin 10 vuotta sitten ja silti niskassa on vipeltäjiä..

    VastaaPoista
  5. Ihana ruoka! Poika tuossa sanoi, että tee sitä välittömästi.Osaatko arvioida, paljonko sieniä pitäisi olla neljän hengen annokseen? Mun täytyy varmaan ostaa kanttarellit. Meillä on metsää, mutta ei kuivassa kangasmetsässä sienet viihdy :(

    - Kristiina -

    VastaaPoista
  6. Teija, sienet on herrrrkkua! Ihanaa sunnuntaipäivää sinne teille :)

    nanna, kandee käydä kokeilemassa! Mullakin oli sellainen, eh, tosi cool harso päässä + takin huppu noiden verenimijöiden varalta, mutta tällä kertaa turhaan. Viimeksi kun mulla oli toi verkko päässä ja näin metsässä, että "hähäää, nyt siinä on yks hirvikärpänen, etpäs pääse mun iholle..", meinasin saada sätkyn (tai sainkin) kun huomasin, että se hirveä kärpänen oli sen verkon SISÄPUOLELLA. :S

    Kristiina, suosittelen, me kyllä tykätään tuosta pastasta. Onni poislukien, joka yleensä on melko kaikkiruokainen, mutta sieniä ei suostu edes maistamaan... Mitähän mä arvioisin sienien määräksi, kun en itse oikeen mittaillut kun tein kahdelle. Kanttarellit ja suppilovahverot kutistuu pannulla tosi paljon, joten neljälle... pari litraa?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...