sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Suut makiaks


Tässä hyvä piirakkaresepti talteen. Mukavaan sitruunainen torttu, jonka ohje on vilahdellut lehdissä ja useissa blogeissa. Tätä tuli tehtyä jo useampi viikko takaperin, kun pikkuserkku Lauri oli kyläilemässä. Tykättiin!

Key Lime Pie

Pohja:
200g digestivekeksejä
6rkl tomusokeria
100g voita

täyte:
4 munan keltuaista
1tlk (400g) kondensoitua maitoa
4 (1,5dl) limen mehua
2tl raastettua limen kuorta

koristeeksi:
2dl kuohukermaa
2 limeä ohuina viipaleina

* Rouhi keksit ja sekoita rouheeseen huoneenlämmössä pehmennyt voi sekä tomusokeri(itse laitoin kaikki pohjan ainekset monitoimikoneeseen). Painele muruseos voideltuun piirakkavuokaan.
* Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja sekoita ne vatkaimella 3min. 
* Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 10-12min, kunnes täyte on hyytynyt mutta liikkuu vielä vuokaa heiluttaessa. Täyte ei saa ruskistua!
* Anna piirakan jäähtyä ja nosta sitten jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi jähmettymään.
* Vatkaa kerma vaahdoksi ja levita piirakan päälle limeviipaleiden (tai sitruunan)kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nam nam =) Kuulostaa melkein liian hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää onkin! Suosittelen kokeilemaan, ehdottomasti. Helppo ja nopea tehdä.
      Ja kommenttiin vastaaminen vähän viivästyi, tuollaisella melkein 1,5 vuodella... :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...