keskiviikko 19. lokakuuta 2011

I ♥ meri

Rakastan merta, vaikka suurimman osan elämästäni olen asunut sisämaassa, järvien lähellä. Helsingissä asuessani Töölössä ja Munkkiniemessä olen ollut lähimpänä merta. Olisi ihanaa asua meren äärellä. Jylhiä rantakallioita, syksyisin myrskyävä ja kesäisin kauniin kimmeltävä meri. 


Meri on mahtava, kaunis, jännittävä ja kunnioitusta herättävä. Eilen oli muutaman sisäpäivän jälkeen pakko päästä vähän ulos haukkaamaan happea, joten mentiin käymään meren rannassa. Tuossa kohtaa ei saaristoa ole edessä, joten ulapalta pääsee tuulemaan ja  kovaa. Aallokkokin oli sen mukainen. Kauaa ei kyllä oltu kun oli aika kylmä, eikä paraneva flunssa olisi tykännyt hyvää. 


(Ja kyllä muuten vedin pipon päähän minäkin, vaikka vielä kuvien ottamisen aikaan ei ollutkaan. Ja horisontti on vinossa joka kuvassa...Pahus!)


10 kommenttia:

 1. Todella kauniit kuvat!! Ihan alko tehdä merelle mieli.. mutta keväällä sit vasta. I <3 meri, too!

  VastaaPoista
 2. Teija, kiitti. Meressä on jotain salaperäistä ja kiehtovaa. Sulla onkin pitkä odotusaika. Mut täällä meidän leveysasteilla ei välttämättä talvisaikaan meri niin edustava olekaan, kun on jäässä, joten hirveesti et jää paitsi mistään. :)

  Anne, on kyllä. Vaikka järvessä on tietty oma viehätyksensä. Meri ja järvi vaan ovat niin erilaisia, järvi ei ole niin "pelottava" kun sillä ei ole sellaisia voimia.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja kyllä meri vie voiton täälläkin!!! Pienestä pitäen viettänyt kesät merellä, mieheni myötä aikaa vietetty järvenrannalla... ja ei se oo sama asia ;) Mutta totta kai pitää siitäkin iloita!

  VastaaPoista
 4. Minä myös ♥ meri. Ihanaa asua paikassa, josta kävelee muutaman minuutin merenrantaan. En vaihtaisi.

  Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia. Mäkin pidän merestä, mutta en tykkää olla merellä, jos vähänkin tuulee.

  Harmittaa, että tuo meremme on kesäisin niin kovin leväinen ja likainen :( Munkan rantaan tulee levää helposti, kun se on poukamassa. Me emme ole olleet rantsussa uimassa vuosiin. Hajukin on aika ällö helteillä.

  - Kristiina -

  VastaaPoista
 6. Marru, järvi ja meri - ne on niin erilaisia. Onneksi tosiaan saa nauttia molemmista! :)

  Oi Suvi, juuri tuota kaipaan Helsingistä. Munkassa kun asuttiin, niin meren rannalla tuli käveltyä harva se päivä. Kesät, talvet. :)

  Kristiina, tuo onkin tosi harmillista. Itämeri on kurjassa kunnossa, ja vastuuta pitäisi ottaa kaikkien Baltian maiden. :( Valitettavasti homma ei ihan näin ole... Se Laajalahti ei tosiaan taida kovin hyvin edes puhdistua, kun on poukamassa ja lämpeneekin nopeammin.

  Ja täällä Porvoossa sitten meren rantaan on vähän pidempi matka, mutta huomaa, että jokisuisto ja meren rannat on melko rehevöityneitä täälläkin. Eikä kaupunki tee asialle (vissiin?) paljon mitään, kun "ei ole varaa". :(

  VastaaPoista
 7. Todella hienoja kuvia, ja voi oikein aistia sen luihin ja ytimiin puhaltavan tuulenkin :)

  VastaaPoista
 8. Melkein tuoksahtaa merituuli nenässä kun kuvia katselee!
  Rannalta on kiva katsella aaltoja, mutta laivalla pienetkin aallot saa voimaan pahoin. Kurjempi juttu.

  VastaaPoista
 9. Susanna, kiitos. Itse olen hieman eri mieltä kuvien laadusta, mutta hauskaa jos tunnelma välittyi. :P

  Peppi, kiva kuulla! Joo, itsekin voin melko herkästi pahoin keinutuksessa, mutta olen myös kokenut sen, että siihen tottuu. Sen jälkeen keinutuksesta oikein nauttii.. Nimim. purjehduksesta haaveileiva ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...