keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Keskiviikon kevennys


Ennen vanhaan eli lapsuudessani pidettiin yhteyttä kauempana asuviin sukulaisiin ja ystäviin soittelemalla lankapuhelimella ja kirjoittelemalla kirjeitä, jotka posti kuljetti perille. Joskus joku saattoi myös tehdä äänikirjeen C-kasetille ja lähettää sen postin matkaan... ;)
Tänä päivänä viestit kulkevat nopeammin. Kännykällä saa kiinni, vaikkei olisi kotona puhelimen äärellä. "Moi, missä oot?" -lausahduksella alkaa moni puhelu. Sähköposti tavoittaa nopeammin kuin perinteinen kirje tai kortti. Yhteyttä pidetään myös monien sosiaalisten medioiden kautta. Facebookista tulee luettua kavereiden menoista ja Onnin touhuja seuraavat blogin väityksellä mm. sukulaiset pohjanmaalla, keski-Suomessa, savossa ja itä-Suomessa. 

Serkkuni oli löytänyt mummolasta vanhan kasetin, johon olen pienenä höpötellyt ja lauleskellut, ja siirtänyt sen koneelle.  Kiitti Antti! Tässäpä teille allekirjoittaneen historian ensimmäinen (ja taatusti viimeinen) (oma)äänipostaus, jostain 1980 -luvun alkupuolelta... Tiu tau tii-hii-hiilhi! 

Tiedosto löytyy täältä.

9 kommenttia:

 1. Ihana
  mitä mä vielä laulasin:P

  Oispa ihana jos itelläkin
  ois tuollaisia muistoja<3

  Jamssi

  VastaaPoista
 2. Ihana =) Minäkin lauloin muutaman vuoden ikäisenä lastenluluja nauhalle (omilla sanoilla höystettynä) ja lopuksi kuuluu kirkkaalla lapsenäänellä 'En mä enää jaksa' ja laulut loppui siihen.

  VastaaPoista
 3. Aika söpöä! Pitäiskin kaivaa omat laulut esiin ja kuunteluttaa lapsilla. Mitäköhän ne tykkäis! ;)

  VastaaPoista
 4. Jamssi:
  tänks! :D Joo, vähän huvitti, kun serkku lähetti mulle tän liitteenä.

  Anne:
  tosi kivoja muistoja. :) Pitäis varmaan äkkiä tallettaa Onninkin ääntä.

  HemppaP:
  Hehee, suosittelen! Meilläkin Onni ainakin tykkäs ja mieskin nauroi vedet silmissä. :D

  VastaaPoista
 5. Mulla on kans jossain (missä???) C-kasetillinen mun ja siskon lauluja. Siellä mä vedän komeesti aaa-beee-ceee-deee-eeee-äfff-geeeeee... =D Ja mummolassa äänitettiin toi kasetti. Hitsi, mun täytyy kyllä ettiä se jostain ja laittaa kans tuolleesti se talteen!

  VastaaPoista
 6. Heli, JOOO, tuolleesti samalla tavalla! (= nettiin, blogiin kaiken kansan kuunneltavaksi) ;D

  VastaaPoista
 7. Mielettömän ihana tallenne! Tunnistatko muuten lapsessasi samoja äänivivahteita kuin itsellesi oli pinenä?

  T. Desiree

  VastaaPoista
 8. Ihana ääni! Ja toi R-kirjain! ♥

  Mulla on pari kasettia, yhdessä lukee "Suvi 2 vee" ja toinen jossa on vauva-ajalta äänitetty kun mua syötetään yms.. Ne vaan ei toimi :( Lisäks mulla on isän äänittämä kasetti, jossa lukee mulle satuja ♥ Isä kuoli kun olin 7-vuotias, joten erityisen rakas muisto se kasetti..

  Hmm, mulla on Harri-eno jolta varmaan olisin kysyny pienenä usein onko se hiihtäny :D

  VastaaPoista
 9. Desiree:
  kiitti - tunnen kyllä samoja äänivivahteita ehkä, ainakin vähän. Vai osaanko mä sillä tavalla arvioida... Mies ainakin sanoi, että mun äidin ääni nauhalla kuullostaa mun ääneltä nykyisin!

  Suvi:
  voi että, voin uskoa, että harmittaa! Eiks niitä joku ekspertti saa mitenkään pelastettua?? Ja varmana on tärkeä se isän äänikasetti ♥

  ÄRRÄ tulee kyllä tunteella :D Nyt osaan kyllä jo sanoa sen oikein. ;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...