lauantai 1. lokakuuta 2011

Lauantai - päivistä makein

Meillä kesti yllättävän kauan, ennen kuin pieni mies hoksasi karkit. Tai en muista missä vaiheessa tajusi, että tällaisiakin on, mutta pitkiin aikoihin Onni ei tykännyt niistä yhtään. Jos joskus annoin maistaa namia, sylki pois. Pahaa. Rusinalinjalla mentiin siis varmaan pitkälle kolmivuotiaaksi asti. Sen sijaan kahvipöydässä tarjolla olevat pullat, keksit ja jätski on olleet suosiossa. Ja olen ottanut linjan, että jos vanhemmat niitä pöydässä syövät, niin silloin saa Onnikin. Eli aika harvoin, lähinnä silloin jos on vieraita.


Limpparit ei maistu edelleenkään. Yök, happoa. Tosin, koska me ei itsekään koskaan juoda limua, eikä sitä näin ollen edes ole meillä koskaan, ei se tuottaisi ongelmaa. Mehua menee joskus, mutta oikeastaan aina Onni pyytää janoonsa vettä. 


Viimeisen vuoden aikana karkit on alkaneet maistumaan. Ja viime aikoina niitä on kyselty yhä useammin. Tosin, kaupassa ei ole vielä kertaakaan vetänyt niitä perinteisiä itkupotkuraivareita karkkien takia. Jostain syystä ei kaupassa niitä edes koskaan pyydä. Toista on lelut... Mutta koska niitä karkkeja alettiin jatkuvasti kyselemään (kun tiesi, että niitä kotona kaapissa on), piti ottaa jotkut säännöt peliin. Eli kuten niin monessa muussakin lapsiperheessä, meilläkin on nykyisin lauantaina karkkipäivä


Viime lauantaina oli ensimmäinen karkkipäivä ja aika kohtuullisesti niitä vedettiin - yksi vajaa karkkipussi kolmeen pekkaan (niitä on vieläkin jäljellä). Viime lauantain jälkeen meillä onkin kysytty joka päivä: Onko tänään lauantai? Monta yötä on karkkipäivään? Mutta yhtään vinkumista ja kitinää ei ole karkittomuudesta syntynyt. Kun tiedetään, että karkkia tulee vasta lauantaina. Ja lauantaina vasta lounaan jälkeen. Ei aamupalaksi, eikä aamupalan jälkeen. 


Onko teillä karkkipäivä?
 Tänään Onni sai valita kaupasta itselleen yhden karkkiaskin, 
joka riittää karkkipäivän herkuiksi vallan hyvin. 
Ja poika oli enemmän kuin tyytyväinen. :)


Äidille pari palaa tummaa suklaata kahvin kanssa. 
Loput hupenevatkin leipomuksiin...


Makeeta lauantaita kaikille!

6 kommenttia:

 1. Meillä meni myös aika kauan etteivät karkit kiinnostaneet. Nykyisin aina perjantaisin on karkkipäivä, ehkä vähän lipsuttu lauantaillekin. Kaupoissa ei onneksi koskaan olla karkkihyllyn edessä kohtausta järjestetty..
  Herkullista illan jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapas hyvälle ja reilulle. Meilläkin aika samoilla linjoilla menty. Tosin nyt 5vee todellakin tietää karkit, mut hyväksyy sen, jos ei niin ei..

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. On karkkipäivä, vaikka lapset on jo isoja. Lauantai perinteisesti. Tosin aikuisilla on karkkipäivä vaikka joka päivä.. Lapsilla on rajana 2€ millä saa kukin ostaa. Ärsyttää vaan, kun esim joku järkky 1,5l limsapullo saattaa maksaa vaan euron.. ja noihan osaa jo todellakin valita sen kaikkein suurimman mahdollisen mitä vaan rahallaan saavat. Välillä siis rajoitan rahamäärää, jos sillä meinaa saada ihan liikaa karkkia/muuta herkkua. =D

  Olit tänään mielessä siivouslistoinesi, kun olen siivonnut KOKO päivän.. alkaen klo 8 aamulla. Tuli ihan pari kertaa mietittyä, että olisko ehkä sittenkin sellanen vähän useammalle päivälle jaettu siivous ihan hyvä idea meilläkin....

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Meillä ei ole karkkipäivää. Pojat saa karkkia milloin mitenkin, joskus tosi harvoin, joskus muutaman kertaa viikossa. Ovat vähään tyytyväisiä. Joskus saavat valita pienen suklaapötkön, tyyliin pätkis. Joskus ostavat irtokarkkeja, silloin saavat valita kymmenen karkkia :) Ja ovat tyytyväisiä, vaikka ikää on jo toisella kohta 10-v!
  Lapset saavat siis karkkia varsin kohtuullisesti. Äidistähän ei nyt tarvinnutkaan puhua...
  T. Tiina

  VastaaPoista
 5. Mistä tuollaisia karkkitapoja saa, meille myös tuollaista! :D

  Me ollaan armottomia herkkuperseitä kaikki ja karkkipäivät ei pidä kovin tiukasti, usein tulee ostettua namia muulloinkin ja mun vatsahan ei pohjaa tunne mitä karkkiin tulee ;) NAMS.

  VastaaPoista
 6. Peppi, eikai se nyt oo niin justiinsa jos viikonloppuna herkuttelee useampana päivänä. ;)

  anni, just niin! Ja kun pitää niistä rajoista kiinni, niin ei ne ala temppuilemaankaan, kun tietävät milloin karkkia saa ja milloin ei.

  Heli, kiva systeemi teillä karkkien oston suhteen. Pitääpä pitää mielessä, kunhan Onni on vähän isompi ja ymmärtää enemmän rahan päälle.

  Ja oivoi, toivottavasti sait siivottua liikoja rehkimättä! Just tuon takia ajattelin meillä kokeilla tätä uutta systeemiä. :)

  Tiina, eihän mikään systeemi ole sen huonompi tai parempi karkkien suhteen, kunhan lapset tajuaa sen, että niitä ei olis hyvä vetää koko ajan. Sen takia mun oli pakko laittaa rajat, kun se alkoi vinkumaan niitä vähän väliä. :D Äidin karkkipäivistä ei puhuta ei. Sitäpaitsi, ei sitä lasketa jos kukaan ei näe! ;D

  Suvi, :D te kyllä vaikutatte silti terveiltä, kaikilla hampaat suussa ja kaikkee. :D Mäkin toivoisin pystyväni syömään karkkia enemmän, ilman että jokainen suklaapala tarttuis pysyvästi tuonne ahteriin... ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...