maanantai 14. marraskuuta 2011

Avain minttukaakaoon

Eilen illalla teki mieli jotain hyvää, kun ei sitä kakkuakaan ollut. Tuumailtiin, että tehdään herkulliset minttukaakaot, kunhan Onni on mennyt nukkumaan. Saunan lauteilla oikein maiskuttelin mielessäni, mikä herkku on kohta kupissa nenän alla.
Keittiön komerossa on aikuisten juomat.

Mutta missä AVAIN??? Jahas. Syyllinen avaimen katoamiseen nukkua tuhisi yläkerrassa omassa sängyssään... Minttukaakaon kiilto silmissä käännettiin koko alakerta ympäri, mutta avainta ei löytynyt. Ei ollut pyykkikorissa, ei sohvatyynyjen alla, ei lelulaatikossa, ei iskän kengässä (kuten joku kadonnut tavara joskus), ei maton alla, eikä kukkaruukussa. Kaakao sai tällä kertaa maistua ilman minttuefektiä. :)

Aamulla kuulin mistä avaimen löytää. Ruokapöydän (eli vanhan oven) alta, avaimenreiästä. Vakooja oli sen sinne vaarallisen tehtävän tiimellyksessä piilottanut!

Ja jos sitä minttukaakaota oltais tehty, olis resepti kuulunut näin per annos:

pari desiä kuumaa maitoa
pari lusikallista kaakaojauhetta
pari cl minttusuklaalikööriä
pari lusikallista kermavaahtoa päälle

10 kommenttia:

 1. Meillä on aina avaimet kateissa samasta syystä ja löytyy mitä kummallisimmista paikoista.
  Kerran jouduttiin jo ostamaan autoon toinen avain, kun kakkosavainta ei löytynyt mistään. Maksoi 300 euroa.. argh! Myöhemmin autonavain katosi uudestaan ja päätettiin, ettei ihan heti uutta tilata. Se oli puolisen vuotta kateissa, kunnes yhtä kaappia siivotessa löysin ipanan tekemiä lahjapaketteja, jotka oli laitettu pakasterasiaan. Availin paketit ja yhdestä tuli kateissa ollut autonavain. Oli vähän kuin olisi ässä-arvan löytänyt!

  Mä en voi juoda/syödä mitään minttujuttuja, koska joskus on tullut otettua ikimuistoiset kekkulit minttusuklaalikööristä, heheheeee

  VastaaPoista
 2. Hihii, miten ihmeessä ette tajunneet tuolta etsiä? ;D

  Minttukaakao on hyvää. Tuli muutamat aina väännettyä edellisessä työpaikassa.

  VastaaPoista
 3. nanna:
  pitäis varmaan kulkea kontaten, ja yrittää omaksua lapsellinen ajattelutapa etsiessään niiden jäljiltä jotain tavaraa.. Onni onnettomuudessa, että teidän auton avain lopulta löytyi!

  Mulla ei onneksi mintusta tule vastaavia mielleyhtymiä, mutta Jenkki hedelmäpurkka on kamalaa -siitä tulee mieleen joku vanha, halpa valkkari... :P

  Suvi:
  No sanoppa muuta!? Kyllä tuli tyhmä olo aamulla. ;D
  Namnam, on se hyvää. Taidan tänä iltana korjata tilanteen ja juoda niitä KAKSI! :)

  VastaaPoista
 4. Onnekis pikku-kätkijällä oli kuitenkin niiiin hyvä muisti, että osasi kätköpaikan kertoa.
  Täällä on kans erinäisiä juttuja etsiskelty, joihin K:lta saisi heti koordinaatit.
  Mutta olihan paikan keksinyt :)

  VastaaPoista
 5. millai tuo pöytä-ovi systeemi toimii?

  VastaaPoista
 6. Nämä pienet vakoojat ovat kyllä taitavia... Meidän kleptomaani toistaiseksi vainoaa rahapussistani pankkikortteja, joita sitten työnnetään vaikka minne. Toinen lemppari on työntää palikoita, nalleja ja kirjoja äidin tyynyn alle... ;)

  VastaaPoista
 7. Meillekkin toi syksy minttukaakaon sohvakaveriksi. Itse käytän piparminttu uutetta siihen mintun makuun, niin harmillisen harvoin löytyy likööriä :)

  VastaaPoista
 8. Peppi:
  mä vähän jännitin, että saanko vastaukseksi "en muista", kun kysyn avaimen olinpaikkaa... ;D Mutta hetken mietittyään tuli tämä tarina vakoiluleikistä ja avainkin löytyi. :)

  petrakarhu:
  Miten toimii? Hyvin toimii. Siis siten, että vanha peiliovi on pöydän kantena ja lasi päällä. Vai mitä tarkoitit? :) Mies on siihen sitten rakentanut jalat ja tuon kehikon, joka näkyy tämän postauksen alimmassa kuvassa. Itse pöydänteosta on oma postauksensa täällä:
  http://onnistain.blogspot.com/2010/05/ruokapoyta.html

  Susanna:
  tiedän tunteen ja nauroin sille sun postaukselle teidän kauppareissusta! :D

  Tähtianis:
  mukavan lämmittävä juoma tuo minttukaakao. Mä ostin ton likööripullon kakkua varten, eikä siihen tietysti mennyt kuin desi ja pullossa on vielä reilusti jäljellä. Mut saa nähdä kuinka kauan... Rommilla tulee kyllä kans hyvää... :P

  VastaaPoista
 9. Kadotin muutama vuosi sitten auton avaimet niin totaalisesti, että piti hälyttää isovanhemmat viemään lapset hoitoon. Tiesin, että avaimen täytyy olla jossain kotona, kun kerran olin autolla kotiin tullutkin. Kävin läpi takkien taskut ja kaikki laukut ja reput ja olin raivosta punaisena. Mies sanoi, että sullahan oli se punainen takki päällä ja minä raivoan 'joo joo, mutta kun käänsin takin taskut läpi eikä avain ollut siellä'. Parin tunnin raivokkaan etsimisen jälkeen ymmärsin pysähtyä miettimään. Minulla oli ollut päälläni TOINEN punainen takki ja sen takin taskusta avain löytyi :) En ole koskaan tunnustanut asiaa miehelleni, sanoin vain avaimen 'tippuneen jonnekin' :)

  Kaakao ilman minttua on hyvää siltikin =)

  VastaaPoista
 10. Anne:
  :D Ja mies ei varmastikaan lue tätä mun blogia, että kiinni jäämisen pelkoa ei ole. :D Voisin kyllä kuvitella itseni tuohon tilanteeseen myös - ensin raivoaminen ja sitten kun huomaa oman noloutensa, niin ihan hissuksiin vaan antaa asian unohtua... ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...