tiistai 29. marraskuuta 2011

Loimutusta

Testattiin tänään ensimmäistä kertaa loimulohen valmistamista. Jos perjantaina ei sada vettä, niin tehdään sitä uudelleen, kun saadaan vieraita. Lohi oli hyvää, vaikka laitoinkin siihen himpun liian paljon suolaa.


Miehellä on loma ja on mukavaa, kun ollaan kaikki kotona touhuamassa. Kaikkea kivaa tiedossa lähitulevaisuudessa muutenkin, kuten yhdet juhlat, jota varten vein iltapuvun ompelijalle pienennettäväksi. Ihan positiivista. ;) Se, mikä ei naurata, on postilaatikkoon tipahtanut lähes 500 €:n sähkölasku...

8 kommenttia:

 1. Ou nou, onko teilläkin suora sähkölämmitys? Meille tuli ekan talven jälkeen 1616 euron sähkölasku, meinas muuten ottaa pumpusta. :-o Nyt on tuo reaalilukumittari, mutta taitaa kiipasta laskut yli 300e/kk vaikka puulla yritetään kovasti lämmittääkin..

  VastaaPoista
 2. Mari:
  meillä lämmitetään sähköpattereilla sitten, kun puulämmitys ei enää riitä... Eli kunhan on reilummin pakkasta. Toivotaan siis, että ei tule ihan niin kylmää talvea, kuin kaksi edellistä olivat! ;)

  Huhhuijaa, mikä lasku teillä! :S Meidän arviolaskut on jaettu kummallisesti/epätasaisesti vuodelle: kesällä laskut on vaan noin 200 €/ 2 kk, viimeksi oli n. 350 €/ 2kk ja nyt tää 500... Niin ja laskussa näkyi, että seuraava erääntyy (n. 600 €) sitten helmikuussa.

  Sitä vaan ihmettelen, että kun arviot kuitenkin perustuu viime vuoden kulutukseen, niin miksei ne maksut vois tasata siten, että jokainen lasku olisi yhtä iso, eikä olisi tuollaisia monen sadan euron pumpseja yhtäkkiä... Muuten eletään kyllä hyvin energiatehokkaasti (laitteet on uusia eikä mitään valoja ja sähkölaitteita pidetä koskaan turhaan päällä).

  VastaaPoista
 3. Oi nam nam, rakastan kalaa ja voisin elää pelkästään sillä. :P

  Kääk mikä lasku. Miltä ajalta tuo 500 oli? Onpa erikoisesti nuo laskut. Voisko sinne soittaa ja kysyä että eikö ne laskut vois jakaa eriin/tasata ettei tule tuommosta suurta summaa yhtäkkiä? Meillä myös suora sähkö ja 2kk. lasku on n. 160-220 euroa, riippuen onko kesä vai talvi.

  VastaaPoista
 4. Oih, mitä herkkua teillä on syöty! Loimulohi on meidän perheen naisväen suosikki. Hyviä kelejä perjantaille!

  VastaaPoista
 5. Pakkohan näillä laskuilla on olla jo sähkönatsi. :P Hyvin tosin lapsetkin ovat oppineet, ettei valoja jätetä päälle jne.

  Hassusti jaksotettu nuo teidän laskut kyllä. :-o Meillä tuli ennen aina noita samansuuruisia arviolaskuja ja siten kerran vuoteen tasaus. Sinällään tykkään enemmän tästä reaaliaikaisesta, vaikka talvikuukausina laskut ovatkin tuplahintaisia. Ilmalämpöpumppu ois kiva mutta niitäkin pitäisi hommata kaksi, kun ei yksi riittäisi kahden asuinkerroksen lämmitykseen. Ja kun on vanha talo, niin aina jostain fuskaa.. :-/

  VastaaPoista
 6. naana:
  meilläkin kaikki tykkää kalasta ja sitä syödäänkin monta kertaa viikossa. Lasku tulee 2 kk välein.

  Kanelia ja kardemummaa:
  hyvä maku teillä! ;) Kiitos, toivotaan, ettei ainakaan sada vettä ja tuule kovaa. Jos vähän tihkuttaa vettä, niin voi vaikka savustaa.

  Mari:
  no älä muuta sano! Reaaliaikainen olis hyvä, varsinkin nyt, kun ollaan jäljessä viime vuotisesta sähkön kulutuksesta... No, tasauksessahan sen saa sit takaisin, mutta silti. Kun nämä talviarviot on kaksin- ja kolminkertaisia kesään verrattuna.

  Me ollaan suunniteltu tuota lämpöpumppuasiaa myös, mutta vielä ei kannata, ennen kuin ollaan tehty kaikki remontit, joiden myötä kämppä lämpiää muutenkin. Sen jälkeen katsotaan, jos vielä tarvitsee. Tällä hetkellä meillä on sähköpatterit käytössä eteisessä, keittiössä, Onnin huoneessa ja kylppärin lattiassa.

  Ja vanha talo tosiaan aina fuskaa, ja ehkä se kuuluu vähän asiaankin. Tai olen oppinut tässä asuessa ainakin sen, että asunnossa ei ole pakko olla 24 astetta lämmintä, kuten kerrostalossa asuessa oli... Se kiva puoli tässä on, että aikaisemmin liian kuumat villapaidat sun muut on nyt käytössä! ;D

  VastaaPoista
 7. ounou tota sähkölaskua.. .Ehkäpä taas yks hyvä syy mulle, siihen miksi on tyytyminen uuteen taloon... mä nimittäin oon aina halunnut vanhan talon, siis tosi vanhan talon meille... Mutta kun mies ei halua.. Nyt sitten perustelen itsellekkin miksi ei... Toivottavasti jatkossa on pienemmät sähkölaskut.

  Ja mitä tulee loimuloheen. Ihan parasta.

  VastaaPoista
 8. lattenainen:
  Joo, vaikea se on niinkin isoissa kysymyksissä, kuin taloasioissa, mennä vain toisen mielihalujen mukaan. Toivottavasti päädytte molempia miellyttävään kompromissiin. Uusi talo, vanha ulkomuoto, ehkä..? ;)

  Ja voi, jos järjellä ja käytännöllisyydellä ajattelisi, niin varmaan asuttaisiin kerrostalossa keskellä Helsinkiä. Mutta, mutta... Kun järki ei ole niitä vahvimpia puoliani! ;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...